TEST PERFORMANSI IPHONEA 14 PRO: Rezultati su zabrinjavajući | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TEST PERFORMANSI IPHONEA 14 PRO: Rezultati su zabrinjavajući

Autor Smartlife

Ima li novi iPhone 14 Pro problem s pregrijavanjem?

 Apple iPhone 14 Pro.jpg Izvor: Apple

Svijetom je odjeknula vijest kako najskuplji iPhone uređaji s A16 čipsetom donose samo marginalno poboljšanje performansi u odnosu na prošlogodišnje Pro modele. Ipak, prema najnovijim rezultatima Geekbench testa izgleda da će taj skok ipak biti značajniji.

Najnoviji test A16 čipseta pokazuje da je iPhone 14 Pro ostvario single-core rezultat od 1887 odnosno da je multi-core rezultat 5455, što predstavlja skok od 10% i 17% u odnosu na prošlogodišnji A15 Bionic.

Test iPhone 14 Pro Max uređaja sugerira da se multi-core performanse kreću oko 4660, što je predstavljalo zanemarivo bolji rezultat od A15 čipseta u smislu performansi. Ako uzmemo u obzir da je novi A16 čipset izrađen na efikasnijem proizvodnom procesu od 4 nm te da posjeduje brže jezgre visokih performansi, novi rezultat više odgovara očekivanjima.

Ovaj rezultat također predstavlja poražavajući podatak za Android pametne telefone jer čak i najmoćniji uređaj s aktivnim hlađenjem ne može parirati novim iPhoneima. Ako uzmemo jedan takav uređaj u obzir, poput ASUS ROG Phone 6, vidimo da je novi Apple čipset moćniji čak 40% u single-core performansama odnosno 28% u multi-core performansama.

 Geekbench-Snapdragon-.jpg Izvor: Geekbench

Ne možemo sa sigurnošću reći zašto je iPhone na prethodnom testu podbacio. Moguće je da je korisnik testirao uređaj dok je trajao inicijalni postupak podešavanja telefona i instaliranja aplikacija, ali je također moguće da je iPhone bio pregrijan - možda zbog okruženja u kojem se korisnik nalazio ili zbog problema s odvođenjem topline. Ostaje za vidjeti kada uređaj konačno stigne u ruke kupaca.

Najnoviji A16 čipset je moguće naći samo u iPhone 14 Pro modelima dok su iPhone 14 i 14 Plus najavljeni s prošlogodišnjim A15 Bionic procesorom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI