HARMONY 3.0: Huawei predstavio novu verziju svojeg OS-a | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

HARMONY 3.0: Huawei predstavio novu verziju svojeg OS-a

Autor Smartlife

Huawei će uskoro predstaviti Mate 50 seriju

 Harmony 3.0 (1).jpg Izvor: Huawei

Tijekom lipanjske premijere novih uređaja u Istanbulu kompanija Huawei je najavila mnoštvo uređaja do kraja 2022. godine, ali nije dala konkretne nazive i vrste tih uređaja. Ipak, jasno je da nas očekuje i premijera novih serija nova 10 i Mate 50 koje bi trebale imati svoju globalnu premijeru "ovih dana".

 Huawei Mate Xs 2 (7).jpg Izvor: Huawei

Trenutno je fokus na Huawei Mate Xs 2 smartfonu na preklapanje sa savitljivim ekranom i novoj nova Y seriji u kojoj se nalaze modeli nova Y70 i nova Y90. Svi ovi uređaji još uvijek dolaze s EMUI korisničkim okruženjem, najčešće u izdanju 12, koje je temeljeno na Android 10 i Android 11 operativnom sustavu, u ovisnosti od modela i premijere uređaja dok HarmonyOS još uvijek čekamo.

HarmonyOS 3.0

Originalna HarmonyOS verzija predstavljena je sredinom 2019. godine, a verzija 2.0 stigla je u rujnu 2021. godine i ostala je još uvijek na teritoriji Kine. Stvari se neće promijeniti u ovom trenutku ni s HarmonyOS 3.0 izdanjem, koje je premijeru imalo u srpnju 2022. godine. Broj smartfona koji koristi neku verziju ovog OS-a rapidno se povećava i sad iznosi više od 300 milijuna i još 170 milijuna povezanih uređaja koji nisu pametni telefoni.

Huawei smatra da je za globalnu premijeru još uvijek rano, ali potvrđuje da će se to definitivno dogoditi u nekom trenutku.

 Harmony 3.0 (2).jpg Izvor: Huawei

HarmonyOS 3.0 ima novi izgled sučelja koje je popeglanije, ima nove tranzitivne animacije, prirodnije skrolanje i dodatna unaprjeđenja animiranih menija. Widgeti sada mogu imati više oblika, dobili su mogućnost organiziranja kao u fasciklama i mogu se spajati međusobno.

S HarmonyOS 3.0 uređajem moguće je upariti dvoje Bluetooth slušalice istovremeno, što je dio novog Super Device sustava. Sve podržane uređaje vidjet ćete oko glavnog uređaja, recimo Huawei P50 Pro telefona, u vidu balončića i jednostavnim povlačenjem jednog balončića na ili uz drugi obavit ćete uparivanje dva, tri ili više uređaja u Super Device.

 Harmony 3.0 (3).jpg Izvor: Huawei

 Harmony 3.0 (4).jpg Izvor: Huawei

Ovo je moguće i bez Wi-Fi mreže, što je praksa svih drugih proizvođača, pa Super Device opcije možete imate gdje god se nalazite i bez interneta. Također, ideja Super Device sistema je proširivanje mogućnosti jednog uređaja drugim. Recimo, možete igrati igre s telefona direktno na ekranu tableta ili televizora, a da Huawei monitor koristite kao dodatni ekran uz Huawei MateBook računalo ili MatePad tablet.

Huawei Mate 50 serija

Huawei bi u rujnu konačno trebao održati kinesku premijeru Huawei Mate 50 serije, a potom i globalnu premijeru svoje flagship serije, koja je posljednji put predstavljena 2020. godine.

Serija će imati najvjerojatnije tri modela - Huawei Mate 50, Huawei Mate 50 Pro i Huawei Mate 50 RS kao najjači model. Samo osnovni će imati s prednje strane kameru u kružnom isječku dok će Mate 50 Pro i Mate 50 RS imati široki urez sa sistemom za prepoznavanje lica i povećanu privatnost.

 Huawei-Mate-50-serija-4.jpg Izvor: DIGITAL CHAT STATION

Zajedničko za sva tri modela će biti Kirin 9000S čipset za koji još uvijek ne znamo hoće li imati 5G podršku, ali ako te ne bude slučaj Huawei će izdati adekvatnu 5G masku kao što je to slučaj s Huawei P50 serijom.

Novi sustav kamera ne uključuje Leica kompaniju, ali je Huawei spremio novosti i u tom segmentu pa pouzdani izvor iz Kine kaže da će to imati veze s nazivom XMAGE.

 Huawei Mate 50.jpg Izvor: DIGITAL CHAT STATION

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI