NOVO U CHROME OS-u: Radit će bolje s drugim uređajima | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOVO U CHROME OS-u: Radit će bolje s drugim uređajima

Autor Igor Martić

Googleov Chromebook od sada će raditi puno bolje, a uskoro stižu i nove funkcionalnosti

 Google Chromebook 1.jpg Izvor: Google

Tijekom CES-a i I/O konferencije tijekom ove godine Google je najavio nekoliko novih Android i Chromebook značajki osmišljenih da pomognu vašem telefonu i prijenosnom računalu kako bi bolje radili zajedno.

Uskoro ćete i sami vidjeti neke od tih značajki koje se pojavljuju na vašim Chromebookovima kako biste ih sami mogli isprobati.

Lakši pristup nedavnim fotografijama

Mnogima je problem prebacivanje između telefona i prijenosnog računala kako bi nešto obavili. Prošle godine je Google predstavio Phone Hub za prijenosno računalo, kontrolni centar koji vam omogućuje odgovaranje na tekstualne poruke, provjeru baterije vašeg telefona, uključivanje povezivanja i više toga, sve s vašeg Chromebooka.

 Google Chromebook 2.jpg Izvor: Google

Uz najnovije ažuriranje sada ćete na laptopu imati trenutni pristup najnovijim fotografijama koje ste snimili telefonom — čak i ako ste izvan mreže. Nakon što snimite fotografiju telefonom ona će se automatski pojaviti unutar Phone Huba na vašem prijenosnom računalu pod “nedavnim fotografijama”. Samo kliknite na fotografiju da je preuzmete i spremna je za dodavanje u dokument ili e-poštu.

Nema više slanja e-pošte sa slikama ili prolaska kroz više koraka kako biste dobili sliku s telefona na prijenosno računalo. Sljedeći put kada u e-poruci svojim prijateljima budete rezimirali jučerašnje planinarenje možete jednostavno dodati svoje najbolje fotografije u poruku, a da ne morate podići telefon.

Nabavite Chromebook online uz Dijeljenje u blizini

Možda već koristite Nearby Share (Dijeljenje u blizini) za dijeljenje glazbe, slika ili drugih datoteka između drugih Chromebookova ili Android uređaja. Sada možete koristiti Android telefon i dijeljenje u blizini za sigurno povezivanje Chromebooka s bilo kojom spremljenom Wi-Fi mrežom.

Kada vaš prijatelj treba staviti svoj Chromebook na mrežu, nema potrebe tražiti ljepljivu ceduljicu s informacijama o internetu ili čak podići prst kako biste upisali lozinku za Wi-Fi.

 Google Chromebook 3.jpg Izvor: Google

Kako biste isprobali idite na stranicu internetskih postavki na svom Android telefonu odaberite "Wi-Fi mreža" i "Dijeli". Zatim dodirnite pločicu "U blizini" ispod QR koda i odaberite Chromebook koji želite spojiti na mrežu.

Dijeljenje u blizini isporučit će vjerodajnice za Wi-Fi (naziv mreže i lozinku), a Chromebook će se automatski povezati s Wi-Fi mrežom. I, naravno, također će se spremiti za sljedeći put kada Chromebook bude trebao koristiti tu Wi-Fi mrežu. Dijeljenje u blizini je do 10 puta brže nego prije.

Uskoro stiže jedna nova funkcija

Bluetooth slušalice pomažu vam da ostanete povezani bez žica, ali to može biti teško kada ne možete shvatiti kako ih postaviti. Uz Fast Pair koji dolazi kasnije ovog ljeta lakše je nego ikad sinkronizirati slušalice ili druge kompatibilne dodatke s vašim Chromebookom.

Samo uključite Bluetooth na svom Chromebooku i on će automatski otkriti kada je novi par Bluetooth slušalica uključen, u blizini i spreman za postavljanje. Pojavit će se skočna obavijest i jednim dodirom vaš će novi dodatak biti povezan i spreman za korištenje.

 Google Chromebook 4.jpg Izvor: Google

Nema više kopanja po postavkama ili pokušaja pronalaženja pravog gumba koji treba pritisnuti za uparivanje slušalica. Brzo uparivanje također sprema vezu s vašim Google računom tako da će i vaš Chromebook ili novi Android telefon zapamtiti vaše slušalice i neprimjetno se povezati s njima u budućnosti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI