A16 ČIPSET: Apple ima strategiju koja se neće svima svidjeti | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

A16 ČIPSET: Apple ima strategiju koja se neće svima svidjeti

Autor Smartlife

Samo iPhone Pro modeli će dobiti najnoviji A16 čipset

 Apple iPhone 14.jpg Izvor: SONNY DICKSON

Glasine su sve jače - standardni iPhone 14 modeli će koristiti prošlogodišnji čipset. Potkrepljujući prethodne glasine analitičar Ming-Chi Kuo kaže da će samo iPhone 14 Pro modeli imati novi A16 čipset - shodno tome Apple očekuje da će prodati veći dio Pro modela nego inače.

Analitičari, uključujući samog Kua, ranije su sugerirali da će standardni iPhone 14, kao i iPhone 14 Max ostati na prošlogodišnjem A15 procesoru koji se koristi u aktualnim iPhone 13 i 13 Pro modelima.

Kuo je Twitter objavom ponovio svoju tvrdnju o ekskluzivnosti A16 čipseta, što također znači da će postojati razlika u proporciji standardnih i Pro modela.

"Najnoviji A16 procesor će biti eksluzivan za dva iPhone Pro modela", piše Kuo. "Značajno će povećati udio isporuke najjačih iPhone modela u drugoj polovini 2022. na 55-50% (prethodno 40-50%)".

Kuo također tvrdi da će ovaj "visok udio isporuke vrhunskih iPhone modela" značiti povećanje narudžbi za "dobavljače komponenti vrhunskih kamera". Konkretno, on vidi "značajan rast u odnosu na prethodnu godinu" za te kompanije.

"Izraženo povećanje udjela u isporuci iPhone Pro modela koristi glavnim dobavljačima vrhunskih komponenti zadnje kamere", kaže Kuo, "uključujući Sony (CIS), Largan (leće), Alps (VCM/OIS) i LG Innotek (CCM)".

 Apple iPhone 14 (3).jpg Izvor: SONNY DICKSON

Kuo procjenjuje kako ovo znači povećanje od 100% za Sony koji proizvodi selfie kameru i LG Innotek koji proizvodi module kamera. Također predviđa rast od 60% do 70% za Largan, proizvođača leća, i Alps, proizvođača motora za optičku stabilizaciju i autofokus.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI