TUŽNA PRIČA SA SRETNIM KRAJEM: Pronađen iPhone nakon 10 mjeseci | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TUŽNA PRIČA SA SRETNIM KRAJEM: Pronađen iPhone nakon 10 mjeseci

Autor Smartlife

Apple iPhone je proveo 10 mjeseci u vodi - i dalje radi!

 Apple iPhone u vodi (18).jpg Izvor: Facebook / Miggy PS

Ako nije vama sigurno poznajete nekoga kome je telefon pao u vodu. To su obično tužne priče i često nemaju sretan kraj. Međutim, jedan Britanac je našao svoj izgubljeni iPhone 10 mjeseci nakon što ga je ispustio u rijeku.

Owain Davies je ispustio svoj iPhone dok je vozio kanu rijekom Wye u blizini Gloucestershirea, prošlog kolovoza, a na telefon je naišao Miguel Pacheco, punih 10 mjeseci kasnije. Pacheco je osušio uređaj kod kuće i objavio fotografije na javnoj Facebook grupi, kako bi locirao vlasnika izgubljenog telefona.

 Apple iPhone u vodi (7).jpg Izvor: Facebook / Miggy PS

Želio je telefon vratiti vlasniku jer je na uređaju možda bilo "sentimentalnih“ stvari. Pacheco je osušio iPhone zračnim kompresorom, prije nego što ga je preko noći stavio u ormar za provjetravanje.

"Ako izgubim telefon, a imam u njemu mnogo slika svoje djece, znam da bi ih želio natrag“, rekao je Pačeko. Na njegovo veliko iznenađenje, nakon sušenja preko noći, stavio je telefon na punjač i počeo se puniti. Na njemu je izgubljeni iPhone prikazao fotografiju muškarca i žene na zaključanom ekranu. Datum je bio 13. kolovoz - dan kada je uređaj potopljen u rijeku.

U okviru javne Facebook grupe Cinderford Noticeboard Pachecova objava je podijeljena 4.000 puta. Vlasnik telefona je nije vidio jer nije bio na društvenim mrežama šest mjeseci, ali prijatelji su, na sreću, prepoznali par na zaključanom ekranu kao Owaina Daviesa i njegovu zaručnicu, stanovnike Edinburga.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI