UNIVERZALNI 1DIN AUTO RADIO: Android multimedijski player | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

UNIVERZALNI 1DIN AUTO RADIO: Android multimedijski player

Autor Krunoslav Ćosić

Danas sve mora biti na dodir pa tako i auto radio mora imati touch ekran

 Mookaka univerzalni auto radio (7).jpg Izvor: Aliexpress

Vrijeme je za zamjenu starog auto radija u kojem se još uvijek koriste CD diskovi, a možda i kasete. Prosječna starost automobila u Hrvatskoj je oko 13 godina tako da su relikvije prošlosti sigurno prisutne u mnogim vozilima. Pitanje je koliko automobila ima ugrađen Bluetooth ili barem USB ulaz za USB stick na koji se može smjestiti na tisuće pjesama.

6,9 inčni zaslon osjetljiv na dodir bit će sasvim dovoljno velik za razne funkcionalnosti poput navigacije. Ugrađen je Android operativni sustav koji podržava navigaciju i prometne informacije u stvarnom vremenu. Moguće je i gledanje video filmova, što će dobro doći za putnike kako bi im brže prošlo vrijeme putovanja.

 Mookaka univerzalni auto radio (2).jpg Izvor: Aliexpress

Ugrađen je Android 10, što znači da se ne radi o najnovijoj verziji, ali verzija će omogućiti sve danas podržane servise i aplikacije. Kompatibilnost je osigurana s automobilima Audi, Mercedes-Benz, Porsche, Volkswagen, Volvo, Peugeot, Citroen, Cadillac, Buick, Chevrolet, Nissan, Honda, Ford, Hyundai, Lexus, Toyota, Mazda, Kia, Dodge, Suzuki itd. Dimenzije uređaja su 195 x 75 mm u prednjem dijelu.

 Mookaka univerzalni auto radio (8).jpg Izvor: Aliexpress

Glavne značajke su:

• 1024 x 600 kapacitivni zaslon
• četverojezgreni Cortex A9 Quad Core na taktu od 1,6 GHz do 1,8 GHz
• brz odziv, ugrađen 1 GB DDR3 RAM-a, 16 GB interne memorije
• 3D živa pozadina & uradi sam pozadina

Uz pristup internetu i raznim aplikacijama za zabavu ugrađen je Wi Fi modul s kojim je moguće spojiti se na pametni telefon u vozilu. Opcionalno se nudi i podrška za 3G odnosno 4G mrežu. Podržava spajanje stražnje kamere, a podržava i digitalni TV. I OBD uređaji se mogu spojiti kako bi se nadgledale razne informacije koje o motoru pruža računalo vozila.

Spajanjem pametnog telefona dobit ćete mirror funkcionalnost tako da će se ekran vašeg telefona prikazivati i na ekranu ovog multimedijskog uređaja. Jasno, ugrađen je Bluetooth, a ima i USB konektor za spajanje vanjskih uređaja kao što su USB stickovi. Podržan je veći broj jezika. Android Auto i Apple CarPlay također su podržani.

 Mookaka univerzalni auto radio (3).jpg Izvor: Aliexpress

Nekima bi opcija spajanja kamere koja snima vožnju mogla također biti bitna i korisna – spojite prednju kameru i snimate vožnju na ovaj multimedijski uređaj. Na ekranu od 6,9 inča možete pratiti i digitalnu televiziju (DVB-T2).

Popis funkcija je zaista dug, a mi smo pronašli i praćenje tlaka u gumama, što će pripomoći sigurnosti u prometu. Proizvođač ističe da se radi o plug and play rješenju koje se samo izvadi iz kutije i spoji, ali je ipak bolje rješenje ugradnju prepustiti profesionalcima kako bi se izbjegla moguća oštećenja instrument ploče u vozilu, ali i samog uređaja. Cijena za Mookaka univerzalni auto radio je oko 1100 kuna, a uz stražnju kameru cijena je oko 1400 kuna.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI