S PAMETNIM TELEFONOM: Kako do (jako) dobre fotografije | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

S PAMETNIM TELEFONOM: Kako do (jako) dobre fotografije

Autor Krunoslav Ćosić

Ključno je prepoznati pravu scenu i trenutak za fotografiranje

 Honor Magic4 Pro (4).jpg Izvor: Honor

Dobrog fotografa ne čini aparat koji ima u rukama, to je poznato već desetljećima. Nasuprom tome, novi fotografi često vjeruju da je hardver jedini čimbenik koji utječe na kvalitetu njihova rada. Iako u
tome ima istine, fotografija je mnogo više od hardvera.

Na nedavno održanom webinaru Counterpoint Researcha po nazivom „Trendovi u fotografiranju pametnim telefonima: novi smjerovi u snimanju čarobnih trenutaka“ Herve Macudzinski, direktor znanosti o slikama u DxOMark-u, podijelio je svoja razmišljanja o tome kako korisnici mogu dobiti vrhunsku fotografiju, čak i s pametnim telefonima.

Vještina je ključna

Za fotografe je ključno da mogu prepoznati pravu scenu i trenutak za fotografiranje. Osim iskustva, koje je bitno, pametni telefoni često nude značajke koje korisnicima mogu pomoći da naprave dobru fotografiju. Većina standardnih pametnih telefona danas ima rešetke koje mogu iskoristiti za uokvirivanje svojih snimaka.

 Honor Magic4 Pro (2).jpg Izvor: Honor

Neki pametni telefoni idu i korak dalje, poput Honor Magic4 Pro, koji može koristiti umjetnu inteligenciju za odabir najboljih trenutaka u videozapisu, omogućujući korisnicima da sačuvaju svoje uspomene u samo par jednostavnih poteza.

Jasnoća fotografija

Fotografija koja ovjekovječuje važan trenutak neupotrebljiva je ako je mutna. Ovo je područje u kojem se ističu DSLR i kamere bez zrcala jer obično dolaze sa snažnijim hardverom. Međutim, i pametni telefoni danas dolaze s vlastitim rješenjima, često koristeći više kamera i senzora kako bi izjednačili uvjete.

 Honor Magic4 Pro (5).jpg Izvor: Honor

Honor Image Engine istovremeno koristi snažne kamere, napredne senzore i algoritme umjetne inteligencije kojima podiže kvalitetu slike te korisnicima omogućuje da jasno zabilježe svoje dragocjene trenutke.

Nakon okidanja slijedi pravi posao

Postupak se ne završava kada korisnik pritisne okidač kamere. Nakon što se zabilježi fotografija ili videozapis sustavi za snimanje kreću na posao obrađujući i poboljšavajući unos prije nego što ga ponovno predstave korisniku.

 Honor Magic4 Pro (3).jpg Izvor: Honor

Ono što dobru kameru razlikuje od prosječne njezina je sposobnost razumijevanja korisnikove namjere i prilagodba fotografija u skladu s tim. Osim toga, važna je i pristupačnost. Upravo na to je Macudzinski mislio kad je rekao da najbolje kamere imaju ovu funkcionalnost ugrađenu u zadani način snimanja, koji je ujedno i najpopularniji način snimanja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI