ULTRAZVUČNI SENZOR OTISKA PRSTA: Sad je 11 puta veći | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ULTRAZVUČNI SENZOR OTISKA PRSTA: Sad je 11 puta veći

Autor Smartlife

Poboljšano je i ukupno iskustvo otključavanja ekrana na pametnim telefonima

 Senzor otiska prsta (1).jpg Izvor: Marko Čavić

Dodavanjem velikog 3D ultrazvučnog čitača otiska prsta, koji za prepoznavanje i zaštitu korisnika koristi ultrazvučne valove umjesto svjetlosti, najnoviji pametni telefoni sada imaju veći senzor otiska prsta i pružaju brže otključavanja ekrana otiskom prsta za svega 0,2 sekunde.

Ovaj 3D ultrazvučni senzor otiska prsta koristi najnovija tehnološka dostignuća i ultrazvučne valove za skeniranje otiska prsta korisnika i kreira izuzetno preciznu 3D sliku. Ultratanak senzor, debljine svega 0,2 milimetra, omogućava inovacije kao što su ekrani prekriveni staklom od ruba do ruba i korištenje i kod fleksibilnih OLED ekrana.

 Senzor otiska prsta (3).jpg Izvor: Vivo

 Senzor otiska prsta (2).jpg Izvor: Vivo

Smješten ispod ekrana i temeljen na ultrazvučnoj tehnologiji senzor otiska prsta površine 20 x 30 kvadratnih milimetara predstavlja najveći senzor u industriji pametnih telefona. Površina za očitavanje je 11,1 puta veća od tradicionalnih optičkih senzora otiska prsta na ekranu, što poboljšava ukupno iskustvo otključavanja.

Dani, kada je za podešavanje jednog otiska prsta bilo potrebno nekoliko minuta čekanja i dodirivanja senzora su sada iza nas. Velika površina senzora za očitavanje omogućava trenutno prikupljanje neophodnih biometrijskih informacija potrebnih za proces otključavanja uređaja putem otiska prsta, što znači da će korisnici podešavati opciju otključavanja putem otiska prsta tako što će samo jednom pritisnuti ekran.

Zahvaljujući velikoj površini za očitavanje ultrazvučni senzor otiska prsta na ekranu također podržava očitavanje dva otiska prsta odjednom čime se poboljšava sigurnost aplikacija za pametne telefone. To znači da korisnici mogu postaviti proces autentifikacije koji zahtijeva dva otiska prsta za siguran pristup odabranim aplikacijama kao što su financijske aplikacije, društvene mreže ili foto-galerija.

 Senzor otiska prsta (4).jpg Izvor: Rustycanuck / Alamy / Alamy / Profimedia

Ultrazvučni senzor pruža brz proces registracije otiska prsta - svega jednim dodirom. U prosjeku, tradicionalno optičko skeniranje otiska prsta u jednoj točki na ekranu zahtijeva 15 do 20 dodira. Ultrazvučni senzor, nakon što se otisak prsta podesi, omogućava najbrže otključavanje u mobilnoj industriji, za samo 0,2 sekunde.

Još jedna inovacija koju donosi ultrazvučni sustav za otključavanje putem otiska prsta, koji je razvila vivo kompanija, mogućnost je pristupa omiljenim aplikacijama jednim dodirom senzora. Velika površina čitača otiska prsta omogućava korisnicima postavljanje brzog pristupa (Quick Access) odabranim aplikacijama. Oni će tako moći trenutno otključati i pristupe određenoj aplikaciji tako što će dodirnuti određeni dio senzora.

 Senzor otiska prsta (5).jpg Izvor: Nikolay Stoimenov / Alamy / Alamy / Profimedia

Vivo ultrazvučni senzor ispunjava najviše sigurnosne standarde i nemoguće je prevariti ga lažnim fotografijama ili kalupima otiska prsta. Štoviše, održava visoke performanse čak i u ekstremnim uvjetima poput suhog i kišnog vremena te savladava izazov očitavanja otiska u slučaju mokrih prstiju.

Novi vivo ultrazvučni senzor otiska prsta upoznat ćemo s premijerom novog fotografskog telefona vivo X80 Pro čija je premijera za našu regije zakazana za 15. i 16. lipnja u Berlinu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI