OVO MORATE ZNATI: Razmišljate o kupnji Huaweija? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

OVO MORATE ZNATI: Razmišljate o kupnji Huaweija?

Autor Krunoslav Ćosić

Uz Android i Appleov iOS na našem se tržištu prodaju telefoni s pristupom trećoj trgovini aplikacija

 Huawei AppGallery (1).jpg Izvor: Huawei

U svijetu postoji više milijardi aplikacija, a njima pristupamo s različitih vrsta uređaja. U moru trgovina s aplikacijama tri su najveće: Googleov Play Store, Appleov App Store i Huaweijev AppGallery. Unatrag 15 godina naviknuti smo da nisu sve aplikacije dostupne u svim operativnim sustavima.

Veći broj aplikacija najprije se pojavi u Appleovoj trgovini, a tjednima, mjesecima pa i godinama kasnije stiže na Android market. I obrnuto, najprije se pojavljuju u Googleovoj trgovini, a zatim u Appleovoj. U posljednje dvije godine sve veći broja aplikacija pojavljuje se i u AppGallery trgovini koju koriste noviji modeli Huaweija, a koji nemaju direktan pristup na Googleovu trgovinu Play Store.

5 stvari koje morate znati o AppGalleryju:

Globalne aplikacije

Aplikacije kao što su Viber, Telegram, Snapchat, Deezer, Tidal, Booking.com, Amazon, Revolut dostupne su korisnicima Huaweijevih pametnih telefona. Gotovo sve najpopularnije globalne aplikacije su u AppGalleryju.

U toj trgovini pronaći ćete i korisne popularne alate za produktivnost poput Microsoft Office aplikacija, ali i najbrže rastuću društvenu mrežu na svijetu TikTok.

Lokalne aplikacije

Koristite li bankarske usluge bez problema ćete ih moći kontrolirati i uz Huaweijev pametni telefon. Uz bankarske dostupne i mnoge druge aplikacije koje vam mogu ustrebati u stvarnom životu. Možda najnovije vijesti želite pratiti kroz mobilnu aplikaciju, a ne kroz web preglednik – velike hrvatske medijske kuće nude aplikacije, kao i domaći telekom operatori, taksi prijevoznici.

 Huawei Financije.jpg Izvor: Huawei

Aplikacije su segmentirane na ukupno 18 kategorija, uključujući vijesti, društvene mreže, zabavu i još mnogo drugih, a sve ih se može pretraživati jednostavnim i nesmetanim pregledom. Huawei neprestano proširuje ponudu dostupnih aplikacija.

Quick Apps

Možda ne želite instalirati sve aplikacije na svoj smartphone. Rješenje nudi AppGallery uz novo iskustvo korištenja aplikacija bez instalacije – Quick Apps koje koriste petinu kodova u odnosu na Android aplikacije čime zauzimaju manje memorijskog prostora. Korisnici mogu koristiti više od 2.000 Quick Apps umjesto 20 izvornih aplikacija sa svega 1 GB prostora.

 Huawei Quick Apps.jpg Izvor: Huawei

Jednostavno pretraživanje aplikacija

Ne pronađete li određenu aplikaciju u AppGalleryju možete poslati njezin naziv na Wishlist. Kad aplikacija bude dostupna korisnik će dobiti obavijest o tome i može ju preuzeti na svoj pametni telefon. Također, aplikacije je moguće potražiti i na službenim stranicama aplikacije te ih od tamo direktno preuzeti na svoj uređaj.

 Huawei Wishlist.jpg Izvor: Huawei

Ako svoju omiljenu aplikaciju ne pronađete u AppGalleryju možete ju instalirati na neki od druga dva načina navedena u videu.

Kako brzo, jednostavno i sigurno instalirati aplikacije na Huawei telefonima?
Izvor: Youtube

Broj korisnika raste iz dana u dan

S više od 730 milijuna mjesečno aktivnih korisnika u svijetu, što je porast od 10% u odnosu na prošlu godinu, AppGallery je prva prava alternativa dosadašnjem standardu u zadnjih nekoliko godina, a otkako je predstavljena trgovina pokazuje impresivan rast broja korisnika.