USKORO: Moći ćete i sami popraviti svoj Samsung telefon | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

USKORO: Moći ćete i sami popraviti svoj Samsung telefon

Autor Krunoslav Ćosić

Uz alat i dijelove dobit ćete i vodič kako popraviti uređaj

 Razbijen Samsung tablet zaslon ekran.jpg Izvor: Aleksandr Volkov / Alamy / Alamy / Profimedia

Samsung Electronics je za američko tržište otkrio planove pružanja mogućnosti korisnicima da sami poprave odabrane pametne telefone pomoću originalnih dijelova, odgovarajućih alata i vodiča korak po korak.

 Popravak pametnog telefona.jpg Izvor: sasirin pamai / Panthermedia / Profimedia

Prvi uređaji iz Samsungovog asortimana za koje će se moći naručiti komplet za samopopravak bit će od sredine 2022. godine pametni telefoni Galaxy S21 i S20 te tablet Galaxy Tab S7+. Korejski proizvođač pametnih telefona surađivat će sa stručnjakom za online popravke iFixit, objavio je Mobile World Live.

Korisnici će moći sami zamijeniti razbijene i oštećene zaslone, stražnji dio kućišta od stakla i priključke za punjenje, a uklonjeni dijelovi moći će se vratiti na recikliranje. Samsung s vremenom planira proširiti raspon popravljivih komponenti i proširiti uslugu na više uređaja.

 Samsung Galaxy S20.jpg Izvor: Hanna Kuprevich / Alamy / Alamy / Profimedia

Samsung time želi produžiti vijek trajanja uređaja kako bi se potaknula održivost i kružno gospodarstvo. Ostale mjere uključuju recikliranje starih mobilnih telefona.

Dok tvrtke iz cijele mobilne industrije pokušavaju promovirati svoje različite ekološke inicijative, regulatori u nekoliko regija izvršili su pritisak na proizvođače uređaja kako bi se olakšao popravak uređaja.

 Razbijen ekran pametni telefon.jpg Izvor: Vadim Arzyukov / Alamy / Alamy / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI