XIAOMI SMART GLASSES Pametne naočale koje se ponašaju poput telefona | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

XIAOMI SMART GLASSES Pametne naočale koje se ponašaju poput telefona

Autor Krunoslav Ćosić

Xiaomijeve pametne naočale prikazuju poruke i obavijesti, pozivaju kontakte, omogućuju navigaciju

 Xiaomi-Smart-Glasses-01 Izvor: Xiaomi

To je samo dio mogućnosti koje omogućuju novopredstavljene Xiaomi Smart Glasses, pametne naočale s kojima možete i fotografirati. Iako izgledaju poput klasičnih naočala, ovo su prave high-tech naočale. Naočale su opremljene četverojezgrenim ARM procesorom, baterijom, touchpadom, Wi-Fi/Bluetooth modulima, operativnim sustavom Android i drugim funkcionalnostima.

Xiaomi Smart Glasses
Izvor: Youtube

Dok koristimo navigaciju, bilo u vozilu, dok vozimo bicikl, šećemo se ili vozimo autobusom svaki put moramo pogledati na ekran kako bismo slijedili upute. Xiaomijeve naočale omogućuju precizne upute bez skidanja pogleda s prometnice ili staze po kojoj se vozimo biciklom odnosno hodamo. Omogućuju pravu turn-by-turn navigaciju s prikazom svih bitnih informacija – za koliko vremena stižemo na odredište, u koju sljedeću ulicu skrećemo te kolika je preostala udaljenost do odredišta.

 Xiaomi-Smart-Glasses-05 Izvor: Xiaomi

Pametne naočale Xiaomi Smart Glasses mogu kombinirati sustav za prikaz slike i senzore u suptilan, običan dizajn naočala putem tehnologije optičkog valovoda MicroLED. Imaju masu od svega 51 g. Naočale Smart Glasses mogu prikazati poruke i obavijesti, pozivati kontakte, pratiti navigaciju, fotografirati i prevoditi tekst pred vašim očima.

Odabir tehnologije MicroLED je logičan: kao i kod tehnologije OLED, pikseli MicroLED-a pojedinačno su osvijetljeni – a njegovo svojstvo emitiranja omogućuje svjetliji zaslon s istovremeno dubljim crnim nijansama crne.

MicroLED ima veću gustoću piksela i dulji vijek trajanja, a ima i jednostavniju strukturu što omogućuje kompaktniji zaslon i njegovu lakšu integraciju u okvir.

 Xiaomi-Smart-Glasses-02 Izvor: Xiaomi

U naočale je ugrađen čip veličine zrna riže, dimenzija svega 2,4 x 2,02 mm. Pojedinačni pikseli veličine su 4 μm što omogućuje savršeno postavljanje ekrana u okvir naočala. Za prolazak dovoljne količine svjetla kroz složene optičke strukture prije no što dođe do oka koristi se jednobojni zaslon koji može doseći vršnu svjetlinu od 2 milijuna nita.

 Xiaomi-Smart-Glasses-04 Izvor: Xiaomi

Usvajanjem tehnologije optičkog valovoda, koja lomi svjetlo na 180°, zaslon MicroLED precizno prenosi svjetlosne zrake do ljudskog oka kroz mikroskopsku rešetkastu strukturu leće optičkog valovoda.

Ono što je bitno za istaknuti – Xiaomijeve naočale nisu sekundarni zaslon pametnog telefona već neovisni pametni nosivi uređaj. Sastoje se od ukupno 497 komponenti, uključujući i minijaturne senzore i komunikacijske module.

Koristi se nekoliko ključnih scenarija, uključujući Ključne obavijesti, Telefonski poziv, Navigaciju, Prijenos fotografija, uz XiaoAi AI Assistant kao primarnu metodu interakcije. Na naočalama se neće prikazivati baš sve obavijesti koje ćete dobiti na pametni telefon nego samo najvažnije poruke kao što su alarmi smart home sustava, hitne informacije iz uredskih aplikacija, poruke važnih kontakata.

Koristeći ugrađeni mikrofon s dvostrukim snopom i zvučnik, obje strane mogu se jasno čuti tijekom telefonskog poziva, a vidjet ćete i tko vas zove.

 Xiaomi-Smart-Glasses-03 Izvor: Xiaomi

Kamera rezolucije 5 MP s prednje strane naočala može snimati fotografije i prevoditi tekstove unutar njih, što je vrlo prikladno za putovanja. Koristeći ugrađeni mikrofon i vlastiti algoritam za prevođenje, Xiaomi Smart Glasses mogu prenositi zvuk u tekstualni oblik s prijevodima u stvarnom vremenu. Indikatorska lampica pored kamere svijetlit će dok je kamera u upotrebi kako bi označila da snimanje u tijeku.

Nažalost, Xiaomi još nije objavio cijenu naočala, a nije poznat niti datum lansiranja na tržište.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI