PIXEL TELEFONI Doprinose u velikoj mjeri Googleovoj zaradi | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PIXEL TELEFONI Doprinose u velikoj mjeri Googleovoj zaradi

Autor Ivan Vukić

Alphabet je jako zadovoljan s prodajom svojih pametnih telefona

 Google Pixel 6 Pro (2).jpg Izvor: Google

Google Pixel je pametni telefon s native operativnim sustavom, što znači da ćete kupnjom ovog smartphonea dobiti čisti Android, bez ikakvih preinaka kakve radi većina proizvođača pametnih telefona s Android OS-om.

Vlasnici Pixela uvijek prvi dobiju najnoviju verziju Androida, najnovije sigurnosne nadogradnje i zakrpe tako da postoje mnogi benefiti. Prepoznaje to sve više kupaca, pokazuju podaci koje je objavio Google, a prenosi Mobile World Live.

Alphabet (vlasnik Googlea) je tijekom četvrtog tromjesečja 2021. prodao više Pixel pametnih telefona nego u bilo kojem prethodnom tromjesečju. Imali su rast ukupne zarade zahvaljujući uređajima, oblaku (cloudu) i reklamnim poslovima.

 Google Pixel 6 Pro (1).jpg Izvor: Google

Izvršni direktor Sundar Pichai istaknuo je ograničenja u lancu opskrbe, nagovijestivši da je prodaja Pixela mogla biti i veća, ali nije ponudio čvrste brojke o tome koliko je jedinica uključeno u prodaju u Q4 2021. “Odaziv naših kupaca i partnera na Pixel 6 bio je nevjerojatno pozitivan.”

Alphabetova Google jedinica lansirala je liniju Pixel 6 krajem listopada 2021 što znači da tromjesečne brojke vjerojatno uključuju i prodaju prethodnih modela.

Pichai je nastavio naglašavati mogućnosti umjetne inteligencije svojih najnovijih Pixela, navodeći da tehnologija čini uređaje "korisnijima". Pixel telefoni su bili prvi koji su sadržavali Tensor, prilagođeni čip koji je Google razvio kako bi prevladao nedostatke u konkurentskom siliciju.

 Google Pixel 6 Pro Tensor chip.jpg Izvor: Google

Izvršni direktor je također istaknuo poboljšanja softvera napravljena u suradnji s dobavljačima, uključujući Acer, s namjerom da "donesu sjajna iskustva na njihove uređaje". Prihod od jedinice Ostalo (Other) u kojoj se nalaze Googleovi uređaji porastao je za 22,3 posto na godišnjoj razini, na 8,2 milijarde dolara tijekom četvrtog tromjesečja 2021.

Ukupni prihod porastao je 32,3 posto na 75,3 milijarde dolara, uz neto prihod od 35,6 posto na 20,6 milijardi dolara. Cjelogodišnji neto prihod od 76 milijardi dolara bio je 88,8 posto veći, uz prihod od 257,6 milijardi dolara, što je porast od 41,2 posto.

 Google Pixel 6 Pro (4).jpg Izvor: Google

 Google Pixel 6 Pro (3).jpg Izvor: Google

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI