APPLE IPHONE 14 Sličit će na Samsung Galaxy S22 Ultra | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

APPLE IPHONE 14 Sličit će na Samsung Galaxy S22 Ultra

Autor Smartlife

Najveća novost kod novog iPhone 14 modela je da neće imati notch

 iPhone-14-nece-imati-notch.jpeg Izvor: MACRUMORS

Poznati urez na vrhu ekrana (notch), kojeg kod Applea viđamo još od modela iPhone X (ili iPhone 10) odlazi u povijest, moglo bi se zaključiti po prvim fotografijama novog iPhone 14 modela kojeg očekujemo u rujnu 2022.

Bloombergov novinar Mark Gurman, koji odaje Appleove tajne i prije nego što se uređaji pojave u prodaji, objavio je - iPhone 14 neće imati notch! Prognoze da će iPhone 14 u makar jednom izdanju doći s rupicom u gornjem dijelu ekrana, u kojoj će biti smještena selfie kamera, poklapaju se s prognozama koje je već ranije objavio Ming-Chi Kuo.

Umesto Touch ID prekidača novi iPhone 14 imat će Face ID ispod ekrana i neće se morati vidjeti ni u jednom scenariju, što bi omogućilo tradicionalni nivo sigurnosti iPhone uređaja, ali i inovativan sistem koji ne remeti ekran.

Također, kamere će biti usječene u zadnji dio, virit će samo prstenovi oko njih i to svega milimetar ili dva. Sve ovo se poklapa s onim što Samsung planira predstaviti sa Samsung Galaxy S22 Ultra telefonom - punch hole selfie kamera i kamere na poleđini koje nisu u grbi odnosno otoku.

Ako Apple zaista prijeđe na rupicu u ekranu umjesto notcha mnogi korisnici će biti oduševljeni, a na različitim forumima već se vode žustre rasprave o tome da li je ovako nešto zaista neophodno iPhone 14 telefonima ili nije.

Od ostalih noviteta u 2022. Apple će predstaviti i iPad Pro tablet unaprijeđenog ekrana s podrškom za bežično punjenje, iPhone SE (2022) 5G, ojačanu verziju Apple Watch pametnog sata kao i MacBook Air s novim M2 čipom izrađenim pod Appleovim nadzorom.

Pogledajte i kako će izgledati Galaxy S22 Ultra. Jesu li vam slični?

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI