PREPOZNAVANJE LICA I UZ MASKU NA LICU Funkcionira čak i s naočalama | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PREPOZNAVANJE LICA I UZ MASKU NA LICU Funkcionira čak i s naočalama

Autor Smartlife

Tijekom pandemije neke funkcije na telefonima ne rade, poput prepoznavanja lica i otključavanja ekrana

 Maska za lice mobitel Izvor: Jakub Mrocek / Panthermedia / Profimedia

Pandemija koronavirusa je ukazala na jedan od velikih problema iPhone 11 i iPhone 12 modela, na biometrijsko otključavanje koje ne radi kada nosite masku na licu. Novi Apple iPhone 13 mogao bi riješiti taj problem.

Prošle je godine pandemija odgodila predstavljanje iPhone 12 serije za mjesec dana (s uobičajenog termina početkom rujna), ali to ne znači da će Apple ove godine propustiti rujan za svoj najbitniji godišnji događaj. Prema kineskom IT Home portalu šuška se da je 17. rujna dan kada možemo očekivati predstavljanje novih iPhone 13 modela. Možemo očekivati i nove AirPods slušalice.

Unaprijeđeni Face ID

Popis unaprjeđenja koja Apple planira za svoj novi telefon još uvijek nije isplivao u cijelosti, a po najnovijim informacijama jedna od stvari koja će dobiti najveće unaprjeđenje je biometrijsko otključavanje licem – Face ID.

 Apple iPhone 13 Face ID (2) Izvor: FrontPageTech.com X rendersbyian

Kako Apple nije odustao od izbacivanja fizičkih tipki na telefonu, postoji velika šansa da će Face ID i dalje biti jedini biometrijski sustav otključavanja telefona. Dosadašnji nepremostivi problem pravile su mu maske i naočale koje su onemogućavale da se oči lijepo vide, što bi Apple mogao riješiti na svom iPhoneu 13.

Novi TrueDepth senzor za Face ID

Prema portalu FrontPageTech, Apple je razvio novi TrueDepth senzor zaFace ID koji trenutno testiraju s COVID-19 zaštitama, uključujući i maske i naočale, dok se nose maske. Još uvijek ne znamo kako ova tehnologija točno radi i na koji način mijenja postojeću, ali ukoliko radi s istim nivoom preciznosti drago nam je što se Apple odlučio pozabaviti sigurnošću, aspektom poslovanja koji im u posljednje vrijeme baš i ne ide.

 Apple iPhone 13 Face ID (1) Izvor: FrontPageTech.com X rendersbyian

S iPhone 12, kada Face ID detektira nošenje maske na licu, automatski ćete dobiti upisivanje šifre tako da ne morate čekati odnosno pozvati funkciju unosa šifre. Kasnije je Apple dodao mogućnost uparivanja pametnog sata koji se može koristiti za otključavanje iPhone telefona nudeći korisnicima alternativnu metodu. Doduše, neki korisnici su se snalazili s maskama na drugi način, što možete vidjeti u videu.

Unlock iPhone with Face Mask without Apple Watch! (Face ID with a Mask Setup)
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI