POSLOVNA LINIJA Monitori za prikaz više aplikacija odjednom | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

POSLOVNA LINIJA Monitori za prikaz više aplikacija odjednom

Autor Krunoslav Ćosić

Četiri profesionalna QHD i 4K monitora s pametnom USB-C vezom

 AOC U32P2CA Izvor: AOC

Oštri detalji i bolja povezivost karakteriziraju nove AOC monitore u P2 poslovnoj liniji. Monitori dolaze u dijagonalama od 24 inča (68,6 cm) i 32 inča (80 cm). Novi monitori koriste USB-C povezivanje za jednu kabelsku vezu s prijenosnim računalima, tabletima i mobilnim uređajima za istodobni prijenos videosignala, napajanja i podataka na spojeni SSD ili hard diskove.

Monitori se razlikuju po rezoluciji - 32-inčni U32P2CA i 27-inčni U27P2CA dolaze s 4K rezolucijom (3840 x 2160) dok 32-inčni Q32P2CA i 27-inčni Q27P2CA imaju izvornu rezoluciju QHD (2560 x 1440).

 AOC U32P2CA
AOC U32P2CA
Izvor: AOC

AOC U32P2CA s 4K rezolucijom i VA pločom pruža omjer kontrasta od 3000:1, svjetlinu od 350 nita (bit će dobar za korištenje i pri vrlo svijetlim uvjetima) dok su njegove duboke crne boje i široka pokrivenost (119 % sRGB, 97,3 % AdobeRGB, 90,7 % DCI-P3) idealne za grafičke dizajnere i kreatore sadržaja.

Monitor podržava način rada Picture-by-Picture, opremljen je postoljem s otvorom za kabele u kojem se nalazi USB 3.2 čvorište s četiri ulaza za jednostavno povezivanje tipkovnice i miša, što znači da na stolu neće biti nereda.

 AOC USB konektori Izvor: AOC

Prijenosno se računalo može koristiti samo s jednim USB-C kabelom, a zaslon se može proširiti ili dijeliti s monitorom pomoću načina USB-C DisplayPort Alternate, USB-C priključka za napajanje i punjenje prijenosnog računala ili drugih uređaja do 65 W, dok još uvijek funkcionira kao redovna USB veza za prijenos datoteka s vanjskog pogona spojenog, primjerice, na USB čvorište monitora.

27-inčni AOC U27P2CA također koristi 4K rezolucijsku ploču, ali ovaj put s IPS panelom. Uz veću gustoću piksela na manjoj površini ekran će ponuditi odličnu oštrinu i povećanu točnost boja.

Druga dva nova monitora u QHD rezoluciji su 32-inčni AOC Q32P2CA i 27-inčni AOC Q27P2CA koji se mogu pohvaliti IPS panelima i frekvencijom osvježavanja od 75 Hz. Monitor stvara šarene vizuale prilagođene većini aplikacija, s iznimno širokim rasponom pokrivanja (126,5 % sRGB, 108,4 % AdobeRGB, 100,8 % DCI-P3), prikladnim za grafičke dizajnere i kreatore sadržaja.

 AOC Q32P2CA
AOC Q32P2CA
Izvor: AOC

Oba QHD monitora pružaju brzinu osvježavanja od 75 Hz, što znači 25 posto glatkiji vizualni doživljaj pri promatranju objekata koji se brzo kreću ili kretanja kursora. Uobičajena frekvencija osvježavanja monitora je 60 Hz.

Sva četiri nova monitora idealna su i za gaming, uz vrijeme odaziva od 4 ms GtG, a imaju i podršku za Adaptive-Sync za sinkronizaciju brzine osvježavanja monitora s brzinom kadrova grafičkog procesora kako bi se osigurali vizuali bez smetnji.

 AOC Q27P2CA
AOC Q27P2CA
Izvor: AOC

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI