NAKON APPLEA, SAMSUNGA I NOKIJE I Google se odlučio za isti potez | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NAKON APPLEA, SAMSUNGA I NOKIJE I Google se odlučio za isti potez

Autor Smartlife

Još jedan proizvođač pametnih telefona koji će prestati isporučivati punjač u kutiji

 Pixel 6 i Pixel 6 Pro (1) Izvor: Google

Kompanije iz različitih razloga izbacuju punjač iz pratećeg pakiranja svojih uređaja. Prvi je prošle godine počeo Apple i objavio da to čini kako bi zaštitio prirodu i zato što su istraživanja pokazala da Appleovi korisnici iPhonea već imaju punjač.

Appleov primjer nastavio je Samsung sa serijom Galaxy S21. Samsung je u prvom trenutku ponudio da kupci, koji nisu zadovoljni što s telefonom od 1000 eura nisu dobili punjač, mogu to promijeniti na zahtjev, ali sad to više ne nude. Treba biti fer i spomenuti podatak da su novi Samsungovi pametni telefoni i do 1000 kuna povoljniji od prethodne generacije.

 Pixel 6 i Pixel 6 Pro (1) Izvor: Google

Onda je i Nokia tj. HMD Global izbacio punjače u jednoj od svojih serija. Iako su i Apple i Samsung tvrdili da je to najviše iz ekoloških razloga, Finci su otišli korak dalje. Osim što su izbacili punjač smanjili su plastiku u svojim pakiranjima i sve zamijenili recikliranim papirom; sve osim folije koja se nalazi na ekranu telefona.

Futrola za telefon, koja se dobije s uređajem, napravljena je od reciklirane plastike, od prethodno prikupljene plastike.

Sad je i Google potvrdio da u jesen uz najnovije Pixel 6 i Pixel 6 Pro telefone neće dolaziti punjač. Google je iskreno priznao - znaju da već imamo neki od punjača kod kuće i da je to razlog izbacivanja istog iz pakovanja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI