APPLE POD ISTRAGOM Poljska nadzire iOS verziju 14.5 | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

APPLE POD ISTRAGOM Poljska nadzire iOS verziju 14.5

Autor Davor Dakić

Poljska agencija za nadzor tržišnog natjecanja pokrenula je istragu

 Poljska, Krakow.jpg Izvor: Pixabay

Istražuje se najnovija politika privatnosti koju je Apple uveo. Cilj je istražiti jesu li ograničenja u praćenju korisničkih podataka od strane trećih strana pokušaj tvrtke da eliminira tržišno rivalstvo.

U priopćenju Ured za zaštitu tržišnog natjecanja i zaštite potrošača (UOKiK) objasnio je da je njegov predsjednik Tomasz Chrostny pokrenuo istragu o tome jesu li ažuriranja privatnosti na uređajima s iOS 14.5 i novijim verzijama ograničila konkurenciju, prenosi Mobile World Live.

"Istodobno su se pojavile sumnje da pravila koja je uspostavio Apple nisu osmišljena za promicanje vlastite usluge oglašavanja, Apple Search Ads, što bi moglo predstavljati kršenje načela konkurencije", ustvrdio je UOKiK.

 smartphone,software,gadget,ios update,illustrative editorial,scr Izvor: Shutterstock

Chrostny je komentirao da je istraga usmjerena na utvrđivanje jesu li Appleovi postupci nastojali eliminirati konkurente na tržištu personaliziranih oglasnih usluga kako bi "bolje prodali" vlastitu ponudu. “Istražit ćemo radi li se o isključivoj zlouporabi tržišne moći.”

Appleov potez kojim se od razvojnih programera trećih strana traži da dobiju dopuštenje korisnika za praćenje podataka za ciljane reklame naišao je na kritike konkurenata otkako je plan objavljen 2020., uključujući Facebook, Google i Snap.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI