5 savjeta kako zaštititi privatnost i sigurnost podataka | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

5 savjeta kako zaštititi privatnost i sigurnost podataka

Autor Sponzorirani članak

Donosimo pet ključnih savjeta kako se dodatno zaštititi i bez brige uživati u ovoj modernoj eri

 Password foto od Samsung shutterstock_129753287.jpg Izvor: Shutterstock

U doba brze digitalizacije i napretka umjetne inteligencije, gdje su svakodnevne aktivnosti sve češće prenesene u online svijet, zaštita privatnosti i sigurnost podataka važniji su nego ikad.

Od korištenja društvenih mreža do online bankarstva, osobni podaci sveprisutni su i samim time podložni rizicima. Na sreću, postoje koraci koje možemo poduzeti kako bismo zaštitili informacije, a u tome mogu pomoći inovativne značajke Samsung S24 serije pametnih uređaja. Donosimo pet ključnih savjeta kako se dodatno zaštititi i bez brige uživati u ovoj modernoj eri.

Koristite snažne lozinke

Snažne lozinke predstavljaju prvi korak u obrani od neovlaštenog pristupa računima. Važno je koristiti kompleksne lozinke koje kombiniraju slova, brojeve i posebne znakove. Preporučuje se izbjegavanje očitih kombinacija i korištenje iste lozinke za više računa, dok redovita promjena lozinki osigurava dodatni sloj sigurnosti.

 B-roll Image_S24 Series_1_HI (1).jpg Izvor: Samsung

U Samsung Galaxy S24 seriji integrirana je Samsung Knox višeslojna sigurnosna platforma koja pruža visoku razinu sigurnosti putem end-to-end sigurnog hardvera i detekcije prijetnji u stvarnom vremenu.

Knox Matrix tako predstavlja viziju sigurne i povezane budućnosti bez lozinki, omogućujući korisnicima siguran pristup web stranicama i aplikacijama s pomoću digitalnih vjerodajnica kako bi povjerljivi i osjetljivi podatci ostali sigurni, bez obzira na to gdje se nalaze.

Aktivirajte dvofaktorsku autentikaciju

Pored snažne lozinke, dvofaktorska autentikacija pruža još bolju razinu zaštite. Ova metoda zahtijeva od korisnika dodatnu potvrdu identiteta, kao što je primjerice jednokratni kod koji se šalje na mobilni uređaj ili korištenje biometrijskih podataka.

Aktiviranjem 2FA otežava se hakiranje računa čak i u slučaju kad netko sazna lozinku. Osim korištenja dvofaktorske autentikacije, korisno je prakticirati redovito sigurnosno kopiranje važnih datoteka kako bi se osigurao brz oporavak u slučaju gubitka ili oštećenja podataka.

 shutterstock_foto od Samsung1182992302.jpg Izvor: Shutterstock

Siguran prostor za pohranu osigurava Samsung Cloud, pouzdano mjesto za sve važne radne dokumente, snimke koncerata i fotografije s obiteljskog odmora. Moguće je koristiti i privremenu sigurnosnu kopiju u oblaku kako bi se zaštitili podatci dok je pametni telefon na popravku ili pak za brz i jednostavan prijenos podataka na nove uređaje.

Datotekama je tad iznimno jednostavno pristupiti, sigurnosno ih kopirati i vratiti s pametnog telefona ili tableta čak i onda kad su uređaji resetirani.

Redovito ažurirajte softver

Ažuriranje softvera na uređajima ključno je za održavanje sigurnosti. Developeri često objavljuju zakrpe za sigurnosne rupe i ranjivosti, stoga je bitno redovito instalirati dostupna ažuriranja. To uključuje operativne sustave, antivirusne programe, preglednike kao i druge aplikacije.

Jedan od ključnih aspekata Galaxy S24 serije je dugovječnost, pa se tako Samsung obvezao svojim korisnicima pružiti čak sedam godina sigurnosnih ažuriranja i sedam generacija nadogradnji operativnog sustava Galaxy S24 serije za bezbrižno uživanje u novim modelima.

Koristite VPN (Virtual Private Network)

VPN je koristan alat koji osigurava enkriptiranu i privatnu internetsku vezu. Kad se koriste javne Wi-Fi mreže ili se pristupa web stranicama koje prikupljaju osjetljive podatke, VPN štiti podatke od prisluškivanja i neovlaštenog pristupa.

Enkripcija podataka Galaxy S24 uređaja osigurava da su korisnički podaci zaštićeni tijekom prijenosa i pohrane, čime se smanjuje rizik od neovlaštenog pristupa. Također, Samsung neprestano radi na poboljšanju svojih sigurnosnih protokola i tehnologija kako bi spriječio potencijalne sigurnosne prijetnje.

Budite oprezni gdje i s kime dijelite podatke

Važan aspekt zaštite privatnosti je oprez prilikom dijeljenja osobnih podataka online. Prije nego što podijelite svoje podatke na web stranicama ili aplikacijama, provjerite njihove politike privatnosti i uvjete korištenja.

Izbjegavajte klikanje na sumnjive linkove i otvaranje privitaka u e-pošti od nepoznatih pošiljatelja kako biste spriječili phishing napade. Važno je pažljivo pristupati dijeljenju osobnih podataka jer se jedino tako može osigurati privatnost i spriječiti pristup osjetljivim informacijama.

Iako nije moguće u potpunosti eliminirati rizike, svjesnim pristupom i korištenjem odgovarajućih uređaja možete smanjiti izloženost i zaštititi svoje podatke od neovlaštenog pristupa. Zahvaljujući sustavnim mjerama zaštite podataka i kontinuiranom unaprjeđenju sigurnosnih protokola, Samsung omogućuje bezbrižno korištenje pametnih telefona i IoT uređaja kroz dugi niz godina.

Na korisnicima ostaje samo da budu proaktivni i odgovorni u održavanju svoje online sigurnosti kako bi uživali u što sigurnijem digitalnom iskustvu. Nova Galaxy S24 serija dostupna je kod mobilnih operatera i u maloprodaji, kao i na službenoj Samsung web stranici.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI