APLIKACIJE ZA RODITELJSKI NADZOR: Na iPhoneu pratite što vaše dijete radi | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

APLIKACIJE ZA RODITELJSKI NADZOR: Na iPhoneu pratite što vaše dijete radi

Autor Igor Martić

Uz ove aplikacije možete zaštititi svoje dijete od neželjenog sadržaja

 Dijete pametni telefon  (1).jpg Izvor: Alamy / Alamy / Profimedia

Na mreži svih mreža se nalaze odlični sadržaji, ali postoje i prijetnje koje dijete teško samo može savladati. Donosimo najbolje aplikacije za roditeljski nadzor za pametne telefone Apple iPhone, prema izboru portala beebom. Znat ćete što vaša djeca rade na pametnim telefonima i tabletima, koje aplikacije koriste i koliko su dugo na ekranu, ali i što rade na društvenim mrežama.

Kidslox

Idealno za roditelje koji se plaše da bi im dijete moglo potrošiti novac na kupnju aplikacija ili unutar aplikacija. Kidslox je iOS aplikacija za roditeljski nadzor za praćenje i blokiranje kupnji vašeg djeteta unutar aplikacije. Jedan roditeljski račun omogućuje vam kontrolu do 10 uređaja kako biste zaštitili svoje dijete na svim uređajima.

 Kidslox.jpg Izvor: Apple App Store

Ova iOS aplikacija omogućuje vam postavljanje tjednih rasporeda i nudi jedinstvenu značajku Screen Time Rewards kako biste potaknuli svoje dijete da na vrijeme uradi domaću zadaću pa čak i da mu pomogne u kućanskim poslovima.

Bark

Smatra se jednom od najpouzdanijih aplikacija za praćenje društvenih medija za iPhone koju trebate isprobati. Daje prednost dobrobiti i sigurnosti vašeg djeteta u odnosu na njuškanje i špijuniranje, što bi moglo iritirati vaše dijete. Umjesto stalnog špijuniranja lokacije i aktivnosti na mreži vašeg djeteta Bark preporučuje kako svom djetetu priopćiti potencijalne probleme.

 Bark.jpg Izvor: Apple App Store

Aplikacija nudi prilično dobru razinu praćenja sadržaja gdje možete nadzirati 30+ aplikacija i platformi društvenih medija u potrazi za problemima kao što su sadržaj za odrasle, suicidalne ideje, prijetnje nasiljem, internetsko zlostavljanje, razmjena poruka. Otkrije li aplikacija bilo kakve znakove takvih problema šalje upozorenja putem SMS-a, e-pošte ili izravno u aplikaciju roditelja.

Google Family Link

Besplatna aplikacija dobro će doći ako vaša djeca imaju Android pametne telefone ili tablete. Roditeljima daje kontrolu nad dopuštenjima sustava za svaku aplikaciju koju njihovo dijete ima na svom Android uređaju te omogućuje odobrenje koje će dijete nove aplikacije preuzimati na svoj uređaj.

Dostupne opcije uključuju onemogućavanje instalacije neodobrenih aplikacija, blokiranje novih instaliranja te upravljanje kupnjama unutar aplikacije, što je jedna od glavnih značajki ove aplikacije za roditeljski nadzor za iPhone.

 Google Family Link.jpg Izvor: Apple App Store

Aplikacija nudi raspored vremena pred ekranom tako da možete postaviti dnevna ograničenja i vrijeme spavanja za svoje dijete. Postoji i funkcija lokatora uređaja koja vam omogućuje pregled zadnje zabilježene lokacije na karti. Možete odabrati primanje obavijesti kada vaše dijete ode ili stigne na lokaciju. Jedini nedostatak je što ne postoji iOS verzija dječje aplikacije Google Family Link tako da aplikacija nije od pomoći ako vaše dijete koristi iPhone.

Aura

Služi za zaštitu sebe i obitelji od financijskih prijevara, krađe identiteta i drugih internetskih prijetnji. Aplikacija za roditeljski može pomoći spriječiti da vaša djeca pristupaju uvredljivom sadržaju i nudi detaljne uvide za roditelje, što je nešto što nećete pronaći u svim aplikacijama.

 Aura.jpg Izvor: Apple App Store

Uz to, možete pratiti vrijeme korištenja ekrana, ograničiti određene web stranice/aplikacije i također prilagoditi čemu vaša djeca mogu pristupiti. Na primjer, umjesto potpunog blokiranja YouTubea možete blokirati određene kanale na YouTubeu ili postaviti tajmer.

FamiSafe, OurPact, Qustodio

Ove tri aplikacije također će omogućiti roditeljski nadzor, preporučuje ih beebom. FamiSafe je namijenjena roditeljima tinejdžera te omogućuje praćenje lokacije u stvarnom vremenu, blokiranje web stranica, detaljna izvješća o aktivnostima, postavljanje pravila za djecu i daljinski nadzor vremena ispred ekrana.

 FamiSafe.jpg Izvor: Apple App Store

OurPact omogućuje sprječavanje pristupa određenim web stranicama, blokiranje internetskih ili tekstualnih poruka, primanje upozorenja o instalaciji aplikacije, stvaranje GPS geo ograde dok Qustodio omogućuje nadzor različitih OS-ova telefona, a nudi postavljanje ograničenja vremena upotrebe, praćenje aktivnosti na webu, blokiranje aplikacija i igara i provođenje sigurnog pretraživanja na Googleu, YouTubeu i Bingu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI