EU DATA BOUNDARY: Pouzdane usluge u oblaku | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

EU DATA BOUNDARY: Pouzdane usluge u oblaku

Autor Krunoslav Ćosić

Microsoftova nova prekretnica najavljuje značajno unaprjeđenje EU Data Boundary za Microsoft Cloud

 Zaštita podataka (5) Izvor: Olivier Le Moal / Panthermedia / Profimedia

Microsoft je napravio značajan korak naprijed u širenju svog paketa pouzdanih usluga u oblaku koje poštuju europske vrijednosti i ispunjavaju specifične zahtjeve europskih klijenata. Unaprjeđenje se odnosi na EU Data Boundary za Microsoft Cloud (podatkovna granica EU-a za Microsoft cloud).

Proširenje inicijative tvrtke odnosi se na pohranu i obradu osobnih podataka, što je pozicionira kao prvog vodećeg pružatelja cloud usluga koji može u potpunosti zadovoljiti potrebe europskih korisnika iz privatnog i javnog sektora, koji traže još snažnije obvezivanje vezano uz rezidentnost podataka.

Unaprjeđenje se nadovezuje na inicijalno prošlogodišnje izdanje kada je tvrtka usvojila pet europskih cloud načela koja predstavljaju smjernice za njeno cloud poslovanje diljem Europe.

 africa;america;asia;background;business;businessman;cartography;caucasian;communication;concept;continent;corporate;drawing;earth;europe;future;geography;global;icon;journey;land;male;man;manager;map;marketing;network;occupation;people;person;planet;professional;research;sketch;strategy;success;trading;travel;trip;voyage;world;world map;young Izvor: Profimedia

Microsoft sada proširuje lokalnu pohranu i obradu kako bi uključio sve osobne podatke kao što su automatizirani zapisi sustava. To Microsoft čini prvim pružateljem cloud usluga velikih razmjera, koji europskim korisnicima pruža ovu razinu rezidentnosti podataka.

Unaprjeđenja se fokusiraju na tri područja:

1. Kroz proširenu lokalnu obradu i pohranu Microsoft proširuje obveze lokalne pohrane i obrade kako bi uključio sve osobne podatke unutar granica. To korisnicima omogućava da obrađuju i pohranjuju još više svojih podataka unutar Europske unije budući da EU Data Boundary sada uključuje pseudonimizirane osobne podatke.

2. Resursi za transparentnost: Microsoft nudi nove resurse za transparentnost uključujući dokumentaciju i druge informacije kojima korisnici mogu pristupiti na web stranici EU Data Boundary Trust Center.

3. Primjenjuju se tehnologije bazirane u EU te je Microsoft značajno investirao u njihovu implementaciju kako bi dodatno zaštitio pseudonimizirane osobne podatke unutar granica kada im se pristupa s udaljenosti radi praćenja stanja sustava. Na primjer, time se izbjegava potreba za fizičkim prijenosom ili pohranjivanjem podataka izvan Europske unije pokretanjem infrastrukture virtualne radne površine za nadzor sustava.

 Zaštita podataka (1) Izvor: - / Panthermedia / Profimedia

Pri tome se pazi i na kibernetičku sigurnost. Microsoft ima više od 8 000 stručnjaka širom svijeta koji analiziraju bilijune dnevnih signala kako bi otkrili prijetnje te pružili pravovremene i relevantne uvide o kibernetičkoj sigurnosti za otkrivanje i ublažavanje zlonamjernih aktivnosti.

Svaki prijenos podataka izvan EU-a u sigurnosne svrhe bit će dokumentiran, ograničen na ono što je potrebno za ključne funkcije kibernetičke sigurnosti i koristit će se isključivo u te svrhe kibernetičke sigurnosti.

Iz Microsofta kažu da će nastaviti informirati korisnike o napretku ovih inicijativa, a kasnije ove godine tvrtka će pokrenuti sljedeću fazu EU Data Boundary za Microsoft Cloud, transformirajući mogućnosti obrade i pohrane podataka potrebnih tijekom interakcija tehničke podrške.

Microsoft razvija buduću opciju plaćene podrške koja će pružiti inicijalni tehnički odgovor iz EU. Rješenje EU Data Boundary odražava Microsoftovu predanost pružanju pouzdanih cloud usluga koje poštuju europske vrijednosti te nude napredne i suverene kontrole.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI