SIGNAL TESTIRA: Uskoro i bez dijeljenja vašeg broja telefona | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SIGNAL TESTIRA: Uskoro i bez dijeljenja vašeg broja telefona

Autor Igor Martić

Idealno za sve one koji ne vole dijeliti bilo kakve privatne podatke

  Izvor: Profimedia

Aplikacija za dopisivanje Signal testira mogućnost korisničkih imena tako da ne morate pri komunikaciji s drugima dijeliti svoj telefonski broj. Korisničko ime poslužit će kao zamjena za telefonske brojeve koji služe kao korisnički identiteti.

Poznato je kako aplikacija za instant dopisivanje Signal pruža šifriranu razmjenu poruka i popularna je među ljudima koji cijene svoju privatnost. U usporedbi s popularnijim uslugama poput WhatsAppa Signal nudi više slojeva zaštite privatnosti, prilagodbu postavki i poboljšanu sigurnost podataka.

Ovi slojevi uključuju skrivanje metapodataka, nekorištenje korisničkih podataka, dopuštanje prijenosa poziva i drugo. Ipak, trenutačna postavka Signala zahtijeva od korisnika da se prijave s telefonskim brojem i taj će se broj dijeliti ako želite slati poruke drugim korisnicima u aplikaciji.

Ali ne žele svi podijeliti svoj broj telefona kada nekome šalju poruke pa Signal radi nešto po tom pitanju. Na svojem forumu Signal je objavio da je značajka spremna za pre-beta testiranje.

 Signal autorizacija korisnicko ime.jpg Izvor: community.signalusers.org

Dakle, za sada je najavljena značajka trenutno dostupna samo za testere aplikacije na Androidu, iOS-u i korisnicima stolnih računala. Nakon što konačno bude objavljeno moći ćete odabrati svoje korisničko ime odlaskom na Postavke > Profil i Postavke > Privatnost > odjeljak Broj telefona.

Prema snimci zaslona objavljenoj na platformi X čini se da ćete moći pozvati nove kontakte slanjem veze ili QR koda. Vjerojatno će se i dalje morati dati telefonski broj za kreiranje računa. Nova značajka samo vam omogućuje da sakrijete svoj broj iza korisničkog imena. Telefonski brojevi i dalje će se koristiti kao jedinstvena identifikacija i kao mjera protiv neželjene pošte.

 Signal autorizacija korisnicko ime.jpeg Izvor: community.signalusers.org

Nije poznato kada će nova značajka biti općenito dostupna, ali je u ranijem intervjuu predsjednica Meredith Whitaker rekla kako očekuje pokretanje značajke početkom 2024. godine. Međutim, to se čini malo vjerojatnim jer zahtijeva veliku reviziju arhitekture aplikacije, smatra Malwarebytes na svojem blogu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI