GOOGLE PRETRAŽIVANJA: Može li se (i kako) ukloniti slika s Googlea? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GOOGLE PRETRAŽIVANJA: Može li se (i kako) ukloniti slika s Googlea?

Autor Davor Dakić

Možda ste negdje označeni i ne želite se više prikazivati u rezultatima na Googleu

 Google Search.jpg Izvor: Shutterstock

Naša slika na Googleu djeluje zanimljivo, nekima je to možda i uspjeh, ali postoje i oni koji se nakon nekog vremena predomisle i ne žele da se njihova fotografija više pojavljuje u Googleovim rezultatima pretraživanja. Možda su snimljeni na nogometnoj utakmici te smatraju da im takva fotografija može rušiti reputaciju ukoliko traže posao.

Razlozi su zaista različiti, ali što god da je u pozadini Google vam omogućuje zahtjev za uklanjanje slika. Obično se trebate obratiti vlasniku web-lokacije odnosno osobi koja je vlasnik web-lokacije na kojoj se slika nalazi.

Iz Googlea ističu kako većina slika koje se pojavljuju u rezultatima njihovog pretraživanja potječe s web-lokacija koje nisu u Googleovom vlasništvu pa oni takve slike niti ne mogu ukloniti s weba. Stoga biste se najprije trebali obratiti vlasniku web-lokacije i zatražiti da ukloni sliku.

Kako ukloniti sliku iz rezultata Google pretraživanja?

Postupak uklanjanja slika iz rezultata Google pretraživanja je moguć, ali može potrajati. Dakle, prvi korak je obratiti se vlasniku web-lokacije i zatražiti da ukloni sliku. Ovo su načini na koje se možete obratiti vlasniku web-lokacije:

Veza za kontakt: pronađite vezu "Obratite nam se" ili e-adresu vlasnika web-lokacije. Te se informacije obično nalaze na početnoj stranici web-lokacije.

Pronađite podatke za kontakt s pomoću opcije Whois: na Googleu možete pretražiti pojam "Whois" (tko je?) i saznati tko je vlasnik web-lokacije. Otvorite google.com i pretražite pojam "whois www.example.com". E-adresa za kontakt s vlasnikom web-lokacije često se nalazi u odjeljku e-adresa registrirane osobe ili u Kontaktirajte administratora.

Možete se obratiti tvrtki koja hosta web-lokaciju: rezultat pretraživanja pojma "Whois" obično uključuje informacije o tome tko hosta web-lokaciju. Ako ne možete stupiti u kontakt s vlasnikom web-lokacije pokušajte se obratiti tvrtki koja hosta web-lokaciju.

Obratite se zatim Googleu da ukloni izbrisanu sliku iz rezultata pretraživanja, nakon što vlasnik web-lokacije ukloni sliku sa svoje web-lokacije. Slika će se s vremenom ukloniti s Google pretraživanja u sklopu redovnog postupka ažuriranja. Možete zatražiti i uklanjanje slike s Google pretraživanja.

Najprije kopirajte adresu veze na sliku - na stranici images.google.com potražite sliku koju želite ukloniti. U rezultatima pretraživanja desnom tipkom kliknite minijaturu slike i odaberite Kopiraj adresu veze.

U drugom koraku zatražite uklanjanje iz rezultata Google pretraživanja klikom na link za zatražiti uklanjanje. Kliknite Novi zahtjev a zatim Slika. Odaberite opciju Unesite URL stavke "Kopiraj adresu veze" iz rezultata pretraživanja slika. U okvir "URL rezultata pretraživanja" zalijepite adresu veze te kliknite na Pošalji. Status zahtjeva možete provjeriti na stranici Uklanjanje zastarjelog sadržaja.

Ako ne želite kontaktirati vlasnika web-lokacije ili ne uspijete u pokušaju uklanjanja slike s web-lokacije postoje i drugi načini u kojima Google može ukloniti slike iz rezultata pretraživanja.

U ograničenim slučajevima Google može ukloniti veze na sliku s Google pretraživanja, ukoliko se radi o eksplicitnim ili intimnim osobnim slikama, o neovlašteno objavljenoj lažnoj pornografiji, slikama maloljetnika ili nekih pravnih razloga. Time se slika neće ukloniti s web-lokacije na koju te veze vode.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI