Plaši li vas pomisao kako netko sluša vaše razgovore? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Plaši li vas pomisao kako netko sluša vaše razgovore?

Autor Krunoslav Ćosić

Uz nekoliko savjeta ažurirajte postavke privatnosti na svim svojim aplikacijama i riješite se sumnje

 01-Bustle-Permission-Manager-Security-and-Privacy-Dashboard.jpg Izvor: Samsung

Preuzimanje kontrole nad svojom privatnošću nikada nije bilo bitnije, a uz ove Samsungove trikove niti jednostavnije. Naime, istraživanje koje su proveli BDG Studios i OnePoll na 1000 Gen Z korisnika u SAD-u otkriva kako se nose s problemima privatnosti i sigurnosti na svojim telefonima.

Jeste li ikada razgovarali o izrazito specifičnom proizvodu s prijateljem da biste nekoliko sati kasnije, u jednoj od vaših aplikacija društvenih medija, vidjeli reklamu baš za taj proizvod? Pomislili ste da vas netko prisluškuje?

69% od spomenutih sudionika istraživanja misli da se njihovi privatni ili osobni razgovori slušaju putem njihovog uređaja. Gdje god se okrenete, čini se kao da neprestano izlažete svoje podatke. Srećom, postoji nekoliko načina kako zaštititi svoje podatke, a da pritom uživate u svakom trenutku beskonačnog scrollanja.

 Samsung Galaxy postavke privatnost (2).jpg Izvor: Samsung

Ako vas plaši pomisao kako netko sluša vaše razgovore svakako prilagodite pristup kameri i mikrofonu u postavkama svog telefona. Provjerite svoj Permission Manager koji vam omogućuje da vidite koje aplikacije mogu pristupiti vašim podacima.

Možete jednostavno ažurirati svoje postavke tako da imate transparentnu kontrolu nad onim što se dijeli u vašim aplikacijama. Konačno, redovito ažurirajte svoje zaporke i nemojte koristiti osobne podatke.

U anketi gotovo polovica ispitanika tvrdi da koristi pojedinosti iz osobnog života (kao što su rođendani) u svojim lozinkama. Da stvar bude gora 40% tvrdi kako koristi istu lozinku na više računa. U jednoj riječi? Nemojte, savjet je koji treba poslušati.

Ako želite preuzeti odgovornost za svoje podatke i digitalnu sigurnost iskoristite Samsungovu nadzornu ploču za sigurnost i privatnost te možete odlučiti tko točno može pristupiti vašim podacima i kada.

 Samsung Galaxy postavke privatnost.jpg Izvor: Samsung

Korisnici Samsung Galaxyja mogu odlučiti tko vidi njihove podatke i kako će se koristiti. Kao dio najnovijeg ažuriranja One UI 5, nadzorna ploča za sigurnost i privatnost na Galaxy uređajima je nadograđena kako bi sigurnost podataka učinila još lakšom za upravljanje.

Upravljajte uslugama koje se temelje na lokaciji

Lokacija je jedna od najvećih točaka podataka koje korisnici žele kontrolirati jer sve više aplikacija koristi usluge temeljene na lokaciji. Dok bezbrojne aplikacije nastavljaju pratiti gdje se korisnici nalaze, izbornik Privatnost unutar Nadzorne ploče za sigurnost i privatnost omogućuje ljudima da vide koje su aplikacije pratile njihovu lokaciju u posljednja 24 sata.

To im daje mogućnost brzog odabira nove postavke kao što je dijeljenje samo dok koriste aplikaciju za stvari kao što su dijeljenje vožnje. Prebacivanjem postavki na temelju individualnih preferencija korisnik može onemogućiti precizno praćenje lokacije, dopuštajući samo približno praćenje.

Redovno ažurirajte svoje postavke aplikacije

Mnoge se aplikacije preuzimaju za određene prilike, a zatim ostavljaju instalirane i ne koriste se dulje vrijeme. Ljudi često ne shvaćaju da te aplikacije mogu nastaviti pratiti njihove podatke i aktivnosti mjesecima nakon instaliranja, bez obzira koriste li se ili ne.

Kako bi spriječili aplikacije da pristupe većem broju podataka nego što je potrebno, Galaxy uređaji će proaktivno štititi privatnost korisnika uklanjanjem dopuštenja iz aplikacija koje se neko vrijeme nisu koristile. Ako korisnici žele ponovno uspostaviti dopuštenja Nadzorna ploča za sigurnost i privatnost olakšava to u bilo kojem trenutku.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI