Ovo je najopasnija stvar koju možete uključiti u telefon i računalo | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Ovo je najopasnija stvar koju možete uključiti u telefon i računalo

Autor Smartlife

Često posuđujete kabel za punjenje telefona? Možda ste u opasnosti

 O.MG Elite kabel (1).jpg Izvor: HAKS

Često smo skloni zanemariti posljedice korištenja neoriginalnih dodataka nepoznatih proizvođača. Slično bi se moglo pomisliti - kakvu štetu mogu učiniti USB kabeli? Kratak odgovor je – veliku. Ako ste netko tko vrlo često posuđuje USB kabel za punjenje vašeg telefona ili perifernih uređaja onda svakako morate znati za O.MG Elite kabel.

O.MG Elite kabel izgleda kao obični podatkovni kabel ili kabel za punjenje koji proizvođači telefona isporučuju sa svakim uređajem i to ga čini još opasnijim. U stvarnosti, to je računalo koje bi moglo napraviti mnogo štete, uključujući krađu podataka i izvršavanje zlonamjernog koda, između ostalih zlonamjernih aktivnosti. Dakle, što je ovaj O.MG Elite kabel?

 O.MG Elite kabel (5).jpg Izvor: HAKS

O.MG Elite kabel je USB kabel normalnog izgleda opremljen implantatom koji se može spojiti na web poslužitelj i uspostaviti USB komunikaciju. Ima čak i Wi-Fi pristup, što hakerima omogućuje krađu i daljinski pristup podacima. O.MG Elite kabel je tako pametno dizajniran da čak i uvježbane oči neće moći razlikovati normalan kabel od O.MG Elite kabela.

Nova i poboljšana verzija O.MG Elite kabela prikazana je na ovogodišnjoj DEF CON konferenciji, koja sada može obavljati dvosmjernu komunikaciju preko Interneta, a također se može koristiti za izvođenje napada ubrizgavanjem ključa.

Kabel također ima ugrađenu memoriju, koja može držati do 650.000 unosa ključeva i može zabilježiti sve, od vaše telefonske lozinke do vjerodajnica za online bankarstvo. O.MG Elite kabel dostupan je u formatima USB Type-C, USB Type-A i Lightning i može se koristiti s gotovo svim modernim uređajima, uključujući Android i iOS uređaje.

Potpuno sposobna verzija O.MG Elite kabela dostupna je svima i prodaje se po cijeni od 179,99 dolara, što je znatno skuplje od običnih kabela. Međutim, za nekoga tko želi hakirati telefon ili ukrasti korisničke podatke, ovo bi ipak trebalo zvučati jeftino.

Ovo su kabeli na koje stručnjaci za kibernetičku sigurnost upozoravaju, stoga dobro razmislite gdje ćete puniti svoje uređaje.

Ovaj kabel ne bih dao ni najgorem neprijatelju - O.MG kabelu
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI