Kako provjeriti je li vam netko "provalio" lozinku? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Kako provjeriti je li vam netko "provalio" lozinku?

Autor Smartlife

Čak i ako ne sumnjate da su vam računi ugroženi, upotrijebite alat iz ovog teksta i provjerite jesu li vaši podaci bili među 11 milijardi ugroženih računa

 Lozinka.jpeg Izvor: Smartlife

Naše lozinke nisu 100% sigurne i uvijek postoji rizik da procure kroz izravne napade na vaše račune ili na internetske usluge koje pohranjuju korisničke podatke. Stoga se korisnici potiču da iskoriste prednosti upravitelja lozinki i provjere autentičnosti u dva koraka.

S obzirom da se sigurnosni propusti događaju s vremena na vrijeme te zlonamjerni entiteti prodaju ugrožene podatke za prijavu na mračnom webu ne škodi provjeriti je li koja od vaših lozinki ukradena.

Have I Been Pwned je pouzdana stranica koju je 2013. pokrenuo Troy Hunt, regionalni direktor Microsofta. Popularan je u svijetu kibernetičke sigurnosti za otkrivanje upada, krađe podataka i edukaciju tehničkih stručnjaka, a s pojedinostima o gotovo 11 milijardi ugroženih računa njegov je alat najpopularniji način uz koji ćete saznati je li vaša lozinka još uvijek sigurna.

Korištenje usluge je vrlo jednostavno i potpuno besplatno. Posjetite službenu web stranicu Have I Been Pwned u svom omiljenom pregledniku i unesite svoju adresu e-pošte ili broj telefona (s pozivnim brojem). U roku od nekoliko sekundi saznat ćete pojedinosti o bilo kakvoj povredi privatnosti gdje su vaši podaci ugroženi.

Ova stranica također ima neke druge sjajne alate za sigurnosnu provjeru. Na primjer, "Pwned Passwords" omogućuje korisnicima da unesu samo svoju lozinku i vide koliko je puta ukradena. Ovo su rezultati za lozinku "sifra123":

 lozinka-.jpg Izvor: Smartlife

Sve u svemu, sam alat je siguran za upotrebu. Čak i za ugrožene račune odgovarajuće lozinke nisu pohranjene u bazi podataka, čime se smanjuje rizik od daljnjeg ugrožavanja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI