OPPO IMA RJEŠENJE: Smanjit će preopterećenje lozinkama | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

OPPO IMA RJEŠENJE: Smanjit će preopterećenje lozinkama

Autor Davor Dakić

Mnogim su korisnicima lozinke veliki problem, a naročito ako ih imaju desetak i više

 Lozinka pametni telefon sifra password (2).jpg Izvor: Shutterstock

Oppo se posvetio implementaciji standarda FIDO Alliancea kako bi poboljšao sigurnost autentifikacije na svojim pametnim uređajima. To bi korisnicima trebalo pojednostaviti pristup višestrukim računima i uslugama.

Kineski dobavljač je izjavio da će implementirati sustave koji se temelje na trenutnim specifikacijama FIDO Alliancea, koji koriste kriptografiju s javnim pristupnim ključem za isporuku jedinstvenog mehanizma prijave.

Osim toga, Oppo planira pridonijeti razvoju budućih specifikacija s ciljem omogućavanja korisnicima da koriste svoj pametni telefon kao pristupni ključ za usluge koje obuhvaćaju različite preglednike, aplikacije i platforme.

 Oppo (1).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Oppo tvrdi da će to pomoći u "stvaranju besprijekornog povezanog iskustva" na postojećim i novim uređajima, prenosi Mobile World Live.

FIDO Alliance je osnovan 2012. godine kako bi razvio standarde koji omogućuju autentifikaciju korisnika i prijavu bez lozinke. Oppo je objasnio da najnovija specifikacija grupe "pruža siguran i prikladan tehnički okvir" koji je privukao velika imena uključujući Qualcomm, Microsoft i Google.

 Lozinka pametni telefon sifra password (1).jpg Izvor: Shutterstock

Oppo smatra da tipični korisnik danas ima "desetke online računa", što predstavlja izazov u smislu upravljanja lozinkama.

Dodali su da se sustavi provjere autentičnosti samo s lozinkom suočavaju s izazovima uključujući "visoke administrativne troškove" mijenjanja korisničkih vjerodajnica, zajedno s očiglednijim ranjivostima uzrokovanim slabim lozinkama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI