ZLONAMJERNI VREBAJU: Čuvajte se društvenih medija | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZLONAMJERNI VREBAJU: Čuvajte se društvenih medija

Autor Krunoslav Ćosić

Prevariti vas mogu na različite načine, a jedan od njih su društvene mreže na kojima milijarde ljudi imaju svoje profile

  Izvor: Shutterstock

Vaše osobne informacije prikupljaju se i kroz kanale društvenih medija. Znate li da vaši osobni podaci mogu pomoći prevarantima kako bi pristupili vašim bankovnim računima, mogu uzeti zajam u vaše ime ili pak obavljati druge nezakonite poslove u vaše ime.

I ne samo to. Prikupljene podatke mogu prodati drugim prevarantima. Krađa osobnih podataka sve je učestalija, upozorava policija na različite internetske i druge vrste prijevara, poput SMS ili e-mail prijevara.

Stoga pripazite s kime komunicirate. Ukoliko vam netko pošalje zahtjev za prijateljstvom, a tu osobu imate za prijatelja na društvenoj mreži već od ranije, priupitajte ga direktno da li vam je zaista poslao novi zahtjev za prijateljstvom. Sve češće se događa i slanje poruka koje šalju roboti, a ne vaši prijatelji.