KRIVOTVORENE MREŽNE STRANICE BANAKA: Koristi se lažna e-pošta banke | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KRIVOTVORENE MREŽNE STRANICE BANAKA: Koristi se lažna e-pošta banke

Autor Krunoslav Ćosić

Policija bilježi kaznena djela raznih oblika internetskih prijevara, a cilj im je financijska dobit nauštrb druge strane

  Izvor: Shutterstock

Varalice koriste lažne adrese e-pošte banke s poveznicom na krivotvorenu mrežnu stranicu. E-pošta inače naizgled izgleda kao da dolazi od banke. Jednom kada kliknete na poveznicu, koriste se razne metode prikupljanja vaših financijskih i osobnih informacija. Stranica izgleda kao i prava mrežna stranica uz nekoliko malih razlika. Online prevaranti učinit će sve što je potrebno da dobiju što žele - vaš novac ili bankovne podatke.

Kako prepoznati znakove prijevare?

• Lažne stranice banaka izgledaju gotovo identično njihovim pravim stranicama. Na takvim stranicama često će iskočiti prozor koji traži da unesete bankovne vjerodajnice. Stvarne banke ne koriste takve prozore.
• Ovakve stranice često prikazuju hitnost tako da takve poruke nećete pronaći na pravim stranicama banke. Imaju i loš dizajn; stoga budite posebno oprezni sa stranicama koje imaju čudan dizajn ili pogreške u pravopisu i gramatici.
• Skočni prozori obično se koriste za prikupljanje osjetljivih informacija od vas. Nemojte kliknuti i unijeti osobne podatke na takve prozore.

Evo što možete učiniti:

• Nikada nemojte kliknuti na poveznice u porukama u kojima se tvrdi da vode do stranice vaše banke.
• Uvijek upišite vezu ručno ili koristite postojeću vezu s popisa "favorita".
• Ako vam treba skrenuti pozornost na nešto važno, banka će vas na to upozoriti kada pristupite svom online računu.
• Koristite preglednik koji omogućuje blokiranje skočnih prozora.