META (FACEBOOK): Mijenjaju politiku privatnosti | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

META (FACEBOOK): Mijenjaju politiku privatnosti

Autor Davor Dakić

Iz Mete poručuju da će privatnim podacima korisnika od sada pristupati drugačije

 Meta Facebook (1).jpg Izvor: NOAH BERGER / AFP / Profimedia

Vlasnik Facebooka Meta Platforms detaljno je ažurirao svoju politiku privatnosti kako bi pravila za korištenje platformi bila lakša za razumijevanje. Istovremeno, ističu da ne prikupljaju nikakve nove podatke od korisnika društvenih medija.

Michel Protti, glavni službenik za privatnost proizvoda u Meta Platforms, napisao je na blogu kako ažuriranja ne dopuštaju tvrtki "da prikuplja, koristi ili dijeli vaše podatke na nove načine".

Ažurirana politika privatnosti, ranije poznata kao politika podataka (data policy), stupit će na snagu od 26. srpnja 2022. zajedno s promjenama uvjeta pružanja usluge Meta Platforms za neke od njezinih proizvoda. Ažuriranja pokrivaju Facebook, Messenger i Instagram, ali ne i WhatsApp.

 WhatsApp.jpg Izvor: Shutterstock

Protti je tvrdio da je Meta Platforms "inspiriran povratnim informacijama ljudi koji koriste naše tehnologije i stručnjaka za privatnost" za preinačenje politike, prenosi Mobile World Live.

To uključuje način na koji se informacije dijele s trećim stranama. Korisnici će također dobiti nove kontrole za upravljanje time tko može vidjeti njihov sadržaj i njihove aktivnosti. Politika privatnosti pruža više primjera o tome koje se informacije prikupljaju i kako se koriste, dijele, zadržavaju i prenose.

Meta Platforms se ranije suočila s kritikama zbog prikupljanja i rukovanja osobnim podacima korisnika. U 2019. godini američka Federalna trgovinska komisija kaznila je Facebook s 5 milijardi dolara zbog kršenja privatnosti u vezi s kršenjem podataka Cambridge Analytica.

 Meta.jpg Izvor: stLegat / Alamy / Alamy / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI