ČUVAJTE SVOJ NOVAC: Ukrali mu 93.000 kuna iz virtualnog novčanika | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ČUVAJTE SVOJ NOVAC: Ukrali mu 93.000 kuna iz virtualnog novčanika

Autor Krunoslav Ćosić

42-godišnjaku su otuđene kriptovalute u vrijednosti oko 93.000 kuna, a u istragu se uključila hrvatska policija

  Izvor: Policija

Oštećeni je tijekom ožujka primijetio problem s transakcijom novca na internetskoj platformi. Zatim je putem društvene mreže potražio korisničku službu te im se obratio za pomoć. Pitanje je kojoj se korisničkoj podršci obratio za pomoć jer ono što je uslijedilo nije bila nikakva pomoć nego krađa.

Korisnička služba zatražila je 42-godišnjaka kod od 12 riječi, a to je ujedno i lozinka za pristup njegovim kriptovalutama na platformi „Metamask“. Oštećeni im je poslao podatke, a od tog trenutka prestala je komunikacija. Ustanovio je da su mu iz virtualnog novčanika otuđene kriptovalute u vrijednosti oko 93.000 kuna.

Stupio je zatim u kontakt s ovlaštenom službom za korisnike internetske platforme „Metamask“ te shvatio da je prevaren. Policija provodi kriminalističko istraživanje, a prijevara je zabilježena na području Policijske uprave koprivničko-križevačke.