KONFERENCIJA LEAP SUMMIT Mladi profesionalci, digitalni nomadi i studenti o zelenoj tranziciji | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KONFERENCIJA LEAP SUMMIT Mladi profesionalci, digitalni nomadi i studenti o zelenoj tranziciji

Autor Krunoslav Ćosić

Stručnjaci će predstaviti najvažnije odrednice budućih digitalnih i zelenih ciljeva Europske komisije

  Izvor: Leapsummit

Kroz konferenciju LEAP Summit želi se motivirati buduće inovatore i pokretače promjena u društvu da generiraju i realiziraju vlastite ideje na području digitalnog održivog razvoja i zelene tehnologije.

Tijekom dva dana online konferencije (14. i 15. svibnja 2021.), na šestom izdanju konferencije koja se obraća mladim profesionalcima, digitalnim nomadima i studentima u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi, želi se motivirati buduće inovatore, a cilj je tranzicija budućnosti Europe.

Svijet i Europa su na prekretnici, a Covid-19 pandemija istaknula je važnost digitalizacije u rješavanju najvažnijih društvenih izazova. Konferenciji je cilj pokrenuti stvari na području digitalnog održivog razvoja i zelene tehnologije, u skladu s EU planom do 2030. „Digital and Green Champion“.

Jedna od ključnih poluga stvaranja globalno konkurentne europske digitalne budućnosti je transfer tehnologija iz znanosti prema biznisu, za što je potrebna suradnja centara izvrsnosti, istraživačkih organizacija i industrije. O uspješnoj tranziciji tehnologije govorit će László Gulyás, direktor za SEE regiju u EIT Digitalu, koji je u svom životopisu uspješno povezao akademsku i poduzetničku karijeru.

Uspješnost europskih digitalnih i „zelenih“ ciljeva uvelike ovise o primjeni i razvoju umjetne inteligencije. Europska unija odabrala je pristup tehnologijama baziranima na ovoj tehnologiji koja omogućava razvoj i napredak gospodarstva uz maksimalan naglasak na sigurnost i poštivanje temeljnih prava svih građana Europske Unije.

 Tanja Franotović
Tanja Franotović
Izvor: Leapsummit

Na konferenciji će govoriti Tanja Franotović, voditeljica tima za medije i novinstvo u glavnoj upravi za okoliš. Cilj joj je osvijestiti javnost o klimatskim problemima, a iza nje je projekt Pollinator Park koji koristi naprednu tehnologiju za prikaz virtualne stvarnosti 2050. Na interaktivan i emocionalno zanimljiv način pomoću priča i igara dočarava futuristički svijet bez insekata te nastoji potaknuti na pozitivne promjene u odnosu čovjeka prema prirodi.

 Aleksandra Orlić
Aleksandra Orlić
Izvor: Leapsummit

Sudjelovat će i mnogi drugi govornici, a među njima i Aleksandra Orlić, urednica hrvatskog izdanja Cosmopolitan. Uz uredništvo, Aleksandra je i autorica mnogih knjiga te fotografskih izložbi, a na LEAP Summitu Aleksandra će ispričati priču o tome kako se Cosmopolitan, kao jedan od najmoćnijih brendova u povijesti, s vremenom promijenio i zašto je Cosmopolitan jedan od najvećih pokretača promjena ikad.

Sudjelovanje na LEAP Summitu je besplatno, a iz Zagreba će se više od 80 govornika moći pratiti isključivo online.