NIJE TO NITI SKUPO Koliko koštaju registarske pločice po izboru, npr. ZG SMARTLIFE | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NIJE TO NITI SKUPO Koliko koštaju registarske pločice po izboru, npr. ZG SMARTLIFE

Autor Krunoslav Ćosić

Koliko bi koštale registarske pločice ZG-MARKO-9? Ili? ZG SMARTLIFE? Istražili smo, a stižu i neke novosti vezano uz ovu temu

  Izvor: Krunoslav Ćosić

Nekada su registarske pločice po izboru koštale 16.000 kn, a kroz godine cijena se smanjivala i smanjivala te sada par takvih pločica košta „samo“ 2000 kuna. Dakle, pločice s oznakom ZG SMARTLIFE koštaju 2000 kuna.

Ali, uvijek ima ono „ali“. Pravilnik o registraciji i označavanju vozila za pločice po izboru propisuje kako vlasnik vozila može po izboru odabrati registarski broj koji se sastoji od najmanje tri do najviše sedam brojčanih ili slovnih znakova ili od kombinacije brojčanih i slovnih znakova na dijelu registarske pločice iza oznake registracijskog područja i grba Republike Hrvatske.

  Izvor: MUP   Izvor: MUP

U slučaju izbora numeričkih znakova obvezno je odabrati najmanje jedan slovni znak. Između brojčanih i slovnih oznaka obvezna je crtica, a između slovnih oznaka može se odabrati crtica. Crtica se računa kao jedan od znakova. Registarski broj uključuje i strana slova X, Y i W.

Usput spomenimo kako se u oznaci registarske pločice po izboru ne mogu koristiti slova Č, Ć, Đ, Š i Ž. Dakle, ne može se uzeti ZG 0000-KĆ (ali može ZG 0000-KC). Ali, ako platite 2000 kuna, onda može.

Dakle, ništa od naše toliko željene „rege“ ZG SMARTLIFE. Možemo odabrati ZG SMARTHR, na primjer. Ili pak DJ KRUNO. I za tu oznaku vrijede neka pravila: pravo korištenja registarskih pločica po izboru je pet godina od dana registracije vozila. Pravo se može produžavati svakih pet godina uplatom propisane naknade.

  Izvor: Krunoslav Ćosić

Koliko košta zamjena pločica?

Ukoliko oštetite jednu registarsku pločicu po izboru, zamjena će koštati 340 kuna. Trebate li samo kupiti jednu pločicu, cijena je 1500 kuna.

Inače, izgubite li jednu „običnu“ registarsku pločicu, nećete moći naručiti ponovo takvu identičnu nego ćete morati uzeti potpuno novi par pločica. Dakle, ako pločicu oštetite, možete ju naručiti i dobiti za cca 14 dana (cijena 72 kune), ali izgubljena pločica znači i gubitak oznake s vozila te kupnju potpuno (i odabir) nove.

„Obični“ par registarskih pločica košta za automobil košta 54 kuna, registarska pločica za motocikl i četverocikl za komad ima cijenu 50 kuna, za moped i laki četverocikl komad košta 40 kuna dok jedna registarska pločica za vozilo, uključujući traktore i radne strojeve, na koje se ne mogu pričvrstiti pločice za 54 kune ima cijenu 50 kuna.

Želite li za automobil naručiti pločice s unaprijed zadanom brojčanom i slovnom oznakom (npr. ZG-0000-ZG), cijena za par je 278 kuna. Naziv im je registarske pločice po narudžbi. Za motocikl, moped, četverocikl i laki četverocikl jedan komad košta 166 kuna, a želite li zamijeniti oštećenu to će vas koštati 166 kuna.

  Izvor: MUP

I oldtimeri imaju svoje pločice, koje počinju slovima PV, a par košta 268 kuna. Jedan komad košta 134 kune, a prilikom zamjene oštećene pločice potrebno je platiti 134 kune.

Pokusne (duguljaste) pločice koštaju 40 kuna (par i komad) dok pokusne četvrtaste pločice imaju cijenu 20 kuna (također za par i za komad). Prenosive koštaju 278 kuna (par), a izvozne 188 kuna. Vidite li na diplomatskom vozilu njihove pločice, cijena im je 236 kuna.

U tijeku su dopune Rješenja o utvrđivanju cijena obrazaca, registarskih, pokusnih, prenosivih i izvoznih pločica kako bi se pločice mogle naručiti i u žurnom postupku, a za to će biti potrebno izdvojiti veći iznos novca nego u uobičajenom postupku. Radi se samo o pločicama po izboru, po narudžbi i za oldtimere.

 popular cars;compact cars;italian;2000s car;alfa romeo car;traffic;family car;walter de silva design;street;2000s style;walter de silva;2000s cars;italia;2000s design;alfa;car;sport;engine;model;before;redesign;city;16v;sportivo;cuore;split;croatia;147;ts;green;nature;red;modern;truck;alfa romeo 147;drive;automobile;vehicle;auto;motor;transportation;transport;italy;automotive;road;speed;italian design;alfa romeo cars;popular italian;walter de silva work;EDITORIAL_ONLY;alamyunknown Izvor: Profimedia

Prema prijedlogu koji je na savjetovanju, predlaže se izrada pločica u roku do 48 sati ako se naruče na području Grada Zagreba odnosno 96 sati izvan Zagreba, a cijena bi za pločice prema narudžbi (npr. ZG 007-KC) iznosila 650 kuna za par (400 kuna za komad) – u uobičajenoj proceduri cijena im je 278 kuna.

Za pločice po izboru žurnoj proceduri (npr. ZG SMARTHR) cijena za par je 3000 kuna (2300 kuna za komad); u normalnoj proceduri cijena im je 2000 kuna. Za oldtimere bi cijena u žurnoj proceduri trebala iznositi 650 kuna (400 kuna za komad).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI