UMJETNA INTELIGENCIJA U EU: Bolja podrška za startup tvrtke | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

UMJETNA INTELIGENCIJA U EU: Bolja podrška za startup tvrtke

Autor Ivan Vukić

Malim i srednjim poduzećima bit će lakše surađivati, što će potaknuti konkurentnost

 Robot umjetna inteligencija Pixabay.jpg Izvor: Pixabay

Europska komisija već godinama olakšava i unapređuje suradnju u području umjetne inteligencije diljem EU-a kako bi potaknula konkurentnost i osigurala povjerenje temeljeno na vrijednostima EU-a.

Predstavljen je paket mjera za potporu europskim start-up poduzećima i MSP-ovima (malim i srednjim poduzećima) u razvoju pouzdane umjetne inteligencije uz poštovanje vrijednosti i pravila EU-a.

To je uslijedilo nakon političkog dogovora iz prosinca 2023. o Aktu EU-a o umjetnoj inteligenciji, prvom sveobuhvatnom propisu o umjetnoj inteligenciji na svijetu, na temelju kojeg će se poduprijeti razvoj, uvođenje i prihvaćanje pouzdane umjetne inteligencije u EU-u.

 umjetna inteligencija Pexels (1).jpg Izvor: ThisIsEngineering / Pexels

U svojem govoru o stanju Unije 2023. predsjednica von der Leyen najavila je novu inicijativu kako bi europska superračunala postala dostupna europskim inovativnim start-up poduzećima u području umjetne inteligencije za razvoj pouzdanih modela umjetne inteligencije.

Ovim paketom to postaje stvarnost: uvode se razne mjere za potporu start-up poduzećima i inovacijama u području umjetne inteligencije uključujući prijedlog da se start-up poduzećima u području umjetne inteligencije i široj inovacijskoj zajednici omogući povlašteni pristup superračunalima.

Izvršna potpredsjednica za Europu spremnu za digitalno doba Margrethe Vestager izjavila je: "Za razvoj umjetne inteligencije potrebna je računalna snaga, i to mnogo nje. Stoga želimo MSP-ovima i start-up poduzećima omogućiti povlašteni pristup mreži europskih superračunala."

 Umjetna inteligencija AI (2).jpg Izvor: Shutterstock

Cilj su inovacije u području umjetne inteligencije i inovacije s pomoću umjetne inteligencije. Učinit će sve što je moguće kako bi se u Europi uspostavio uspješan ekosustav umjetne inteligencije. Povjerenik za unutarnje tržište Thierry Breton izjavio je:

"Danas najavljujemo otvaranje tvornica umjetne inteligencije, u kojima se objedinjuju „sirovine” za umjetnu inteligenciju: računalna snaga, podaci, algoritmi i talenti. One će služiti kao jedinstvena kontaktna točka za europska start-up poduzeća u tom području i omogućavati im da razvijaju najnaprednije modele umjetne inteligencije i njezine industrijske primjene. Europa postaje najbolje mjesto na svijetu za pouzdanu umjetnu inteligenciju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI