MICROSOFT POKUŠAVA NAĆI RJEŠENJE: Problem s preuzimanjem se nastavlja | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MICROSOFT POKUŠAVA NAĆI RJEŠENJE: Problem s preuzimanjem se nastavlja

Autor Davor Dakić

Revidiranjem ugovora Microsoft želi pokušati umiriti britanskog regulatora

 Activision Blizzard (1).jpg Izvor: stLegat / Alamy / Alamy / Profimedia

Microsoftovo preuzimanje odnosno kupnja Activision Blizzarda kao da nema kraja. Kako bi se pomaknuo bliže prema cilju preuzimanja tvrtke Microsoft želi prenijeti razna prava na streaming u oblaku izdavaču igara Ubisoft Entertainmentu, ako se odobri odnosno završi kupnja Activision Blizzarda.

To je najnoviji pokušaj tvrtke s kojim želi uvjeri regulatora tržišnog natjecanja u Velikoj Britaniji da dadne svoj blagoslov. Revidirani prijedlog uključuje prijenos prava na steaming u oblaku za trenutne i nadolazeće Activision Blizzard PC i konzolne igre na Ubisoft. Bili bi pokriveni naslovi objavljeni tijekom 15 godina nakon završetka ugovora i oni koji su već dostupni.

U izjavi je predsjednik i potpredsjednik Microsofta Brad Smith naznačio kako novostrukturirani ugovor također ispunjava postojeće komercijalne obveze i regulatorne ustupke koji su dogovoreni kako bi ugovor usvojila druga tijela.

 Activision Blizzard (2).jpg Izvor: Jakub Porzycki/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

“Vjerujemo da je ovaj razvoj pozitivan za sudionike na tržištu, napredak tržišta streaminga igara u oblaku i za rast naše industrije”, rekao je Smith ističući da je Microsoft nastavio “navigirati procesom pregleda” u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Nakon primitka prijedloga od Microsofta Uprava za tržišno natjecanje i tržište Ujedinjenog Kraljevstva (CMA - Competition and Markets Authority) objavila je da će otvoriti novu fazu istrage. Također je potvrđena ranija odluka o blokiranju transakcije, piše Mobile World Live. Inače, 18. listopada 2023. je posljednji rok do kada se CMA mora referirati na akviziciju.

 Activision Blizzard (3).jpg Izvor: Microsoft

Izvršna direktorica CMA-a Sarah Cardell priznala je da je restrukturirani ugovor "bitno drugačiji od onoga što je ranije stavljeno na stol", iako je upozorila da nova istraga ne predstavlja "zeleno svjetlo".

“Pažljivo ćemo i objektivno procijeniti pojedinosti restrukturiranog posla i njegov utjecaj na tržišno natjecanje. Naš cilj se nije promijenio; svaka buduća odluka o ovom novom ugovoru osigurat će da rastuće tržište igara u oblaku nastavi imati koristi od otvorene i učinkovite konkurencije koja pokreće inovacije i izbor,” dodala je Sarah.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI