DOBRA BATERIJA

DVA NOVA SATA: Poboljšavaju formu trčanja, savjetuju kako trenirati

Autor Krunoslav Ćosić

Forerunner 165 i Forerunner 165 Music namijenjeni su trčanju

Izvor: Garmin

Dva nova pametna sata iz Garmina dizajnirana su za praćenje općeg blagostanja 24 sata dnevno. Omogućuju praćenje otkucaja srca direktno sa zapešća, praćenje spavanja i stresa, a uz Body Battery daje informacije o razini tjelesne energije kako bi se pronašlo najbolje vrijeme za aktivnost i odmor.

Pružit će uvid kako san, drijemanje, aktivnosti i stres utječu na razinu energije. Dob kondicije može procijeniti koliko su trkači u formi u usporedbi sa svojom stvarnom dobi—djelujući kao koristan podsjetnik da se ostane aktivan i donose zdrave odluke.

Serija Forerunner 165 također uključuje značajke praćenja zdravlja žena omogućujući korisnicama da prate svoj menstrualni ciklus i trudnoću, a istovremeno dobivaju edukaciju o vježbanju i prehrani. Satovi imaju alate koji pomažu trkačima da prate tempo, udaljenost, otkucaje srca na zapešću, VO2 max i više.

Izvor: Garmin

Izvor: Garmin

Dostupno je nekoliko različitih opcija prilagodljivog plana treninga poput unošenja podatka o utrci u kalendar Garmin Connect i primanjem planova treninga za utrku koji se prilagođavaju nakon svake utrke kako bi odgovarali performansama i oporavku.

Druge opcije su korištenje besplatnog Garmin Coach 5 km plana, planovi za 10 km i polumaraton koje su izradili stručni treneri. Trkači također mogu iskoristiti personalizirane dnevne predložene treninge koji se prilagođavaju nakon svakog trčanja kako bi uskladili performanse i oporavak. PacePro trkačima pruža smjernice za tempo prilagođene stupnju na temelju staze i osobnih preferencija tempa.

Garmin Forerunner 165 i Forerunner 165 Music mogu se pohvaliti lako čitljivim 1,2-inčnim AMOLED zaslonima u boji, zaslonima osjetljivim na dodir i tradicionalnim dizajnom s 5 tipki. Oba modela imaju do 11 dana trajanja baterije u načinu rada pametnog sata i do 19 sati u načinu rada GPS.

Upareni s kompatibilnim iPhone ili Android pametnim telefonom serija Forerunner 165 omogućuje korisnicima primanje e-pošte, SMS-ova i upozorenja - kada je sat uparen s aplikacijom za pametni telefon Garmin Connect poruka s imenom i lokacijom korisnika (ako je dostupna) može se poslati unaprijed odabranim kontaktima za hitne slučajeve ako se otkrije incident. Forerunner 165 košta 279,99 € dok je cijena za Forerunner 165 Music 329,99 €.