PRVI ANDROID BRAND

Honor se u Kini približava Appleu

Autor Krunoslav Ćosić

Uspjeh s kraja 2021. nastavlja se i u 2022. godini

Izvor: Honor

Honor je zasigurno bio najveće iznenađenje među proizvođačima pametnih telefona u 2021. godini – brend koji je nekada bio sjena velikog brenda Huawei u prošloj se godini osamostalio i pod novim vlasnikom početo postizati velike uspjehe.

Dobili su natrag Googleove servise već u tvorničkom pakiranju pa ne morate tražiti dodatne načine kako na svoj Android telefon instalirati Googleove i neke druge servise koje Google nudi u svojoj trgovini aplikacijama.

Predstavili su zanimljive modele, a u najavi su i neki novi, poput Honor Magic4 koji će tijekom MWC22 biti predstavljen u Barceloni. Smartlife.hr će uživo sudjelovati na predstavljanju.

Izvor: Honor

Zatim su u trećem tromjesečju prošle (2021.) godine u Kini osvojili visoko treće mjesto, što je zaista veliki uspjeh uzevši u obzir konkurenciju koja tamo vlada (Oppo, Vivo, OnePlus, Realme, Huawei…). Bilo je to prvi put da se Honor pozicionirao među pet najboljih na kineskom tržištu.

U posljednjem tromjesečju 2021. godine imali su rast isporuka pametnih telefona od 50 posto te su završili na drugom mjestu s udjelom od 17 posto, a ispred njih je još ostao samo Apple koji je zauzeo 21 posto. Dakle, Honor je u Kini Android brend broj 1.

Izvor: Honor

Podaci kojima raspolaže Counterpoint Research, a prenosi Mobile World Live, pokazuju da se Honorov uspjeh nastavlja i u prvim tjednima 2022. godine. Podaci za siječanj pokazuju da je Honor nastavio svoju uspješnu putanju te su isporuke u posljednja dva tjedna mjeseca siječnja 2022. bile 32 posto veće nego u početna dva tjedna siječnja 2022.

Isporuke su u Q4 2021. potaknute Honorovim uređajima srednje i visoke klase, a nedavno su lansirani modeli Honor 60 i Magic V koji će dati dodatni poticaj. Counterpoint Research ističe da su ukupne isporuke pametnih telefona svih brendova u Q4 2022 za 11 posto manje nego u Q4 2021. godine.

Izvor: Honor

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI