3000 sudionika

Na konferenciji Infobip Shift nastupit će 200 domaćih startupova

Autor Krunoslav Ćosić

Konferencija u Zadru pokrit će sve, od frontenda do backenda, UX i UI te DevOps tema

Izvor: Infobip

Glavni fokus konferencije Infobip Shift 2021 su developeri. U Zadru će se 7. i 8. rujna 2021. družiti 3000 developera iz cijelog svijeta. Glavne teme će biti usmjerene na sve što se događa u developerskom svijetu, primarno na razvoj web i mobilnih aplikacija. Sudionici koji se bave razvojem pronaći će sigurno nešto zanimljivo i relevantno za sebe.

„Tematskih podsegmenata ima mnogo, a pokrit ćemo sve, od frontenda do backenda, UX i UI te naravno DevOps tema. Osim tema vezanih usko za developere, ove godine na Infobip Shiftu imamo i zasebnu startup dvoranu u kojoj ćemo okupiti 200 domaćih startupova, a koji će tamo izlagati svoja rješenja. Osim toga, na zasebnom stageu će pričati o svojim uspjesima i potencijalima“, izjavio je Marin Tomičić, voditelj projekta konferencije Infobip Shift koji je na tu poziciju došao sa samo 25 godina.

Marin Tomičić, voditelj projekta Infobip Shift
Izvor: Infobip Shift

Konferencija je interaktivna tijekom cijelog programa tako da će i gledatelji, koji će konferenciju pratiti online, moći uživo sudjelovati u razgovoru sa sudionicima i govornicima zahvaljujući aplikaciji Infobip Shift. Organizatori će tijekom konferencije održati i četiri radionice.

Infobip Shift nije profilirana kao „language“ konferencija, iako paze da svi popularni programski jezici budu zastupljeni. Obradit će sve najpopularnije jezike, od JavaScripta, PHP-a, Jave, Pythona i drugih.

Izvor: Infobip

„Više smo fokusirani na sadašnjost, odnosno na ono što sada definira 'cutting edge'. To nam je jako važno“, objašnjava Marin Tomičić i dodaje: „No, imat ćemo i predavanja koja će pokušati odgovoriti na pitanje o budućim razvojima i trendovima. Ove godine na Infobip Shiftu očekujemo do 3000 ljudi uživo, a barem još toliko online. Na taj način ćemo imati najveću developersku konferenciju u Europi uživo ove godine.

Iako je najviše interesa za sudjelovanjem na Infobip Shiftu iz Hrvatske i regije, zahvaljujući Infobipu ove godine bilježe interes iz svih dijelova svijeta pa čak i iz daleke Australije. Nakon što sudionici tijekom dana poslušaju 60 vrhunskih govornika koji oblikuju tehnološku industriju, a među njima su predstavnici najpoznatijih globalnih kompanija kao što su Google, Amazon i Microsoft, slijedi i zabavna komponenta konferencije.

„To je dio na koji uvijek pazimo i na koji smo ponosni. Ove godine će se zabavni program održati na zadarskoj rivi uz gostovanje poznatog DJ-a“, završava Marin Tomičić.