Yes I Want It

POSUDE ZA SPREMANJE HRANE Inspirirane su poznatom igricom Tetris

Autor Krunoslav Ćosić

Samsung i Tetris su dizajnirali „Samsung Stackers” posude za spremanje hrane

Izvor: Samsung

Radi se o ograničenoj seriji posuda za spremanje hrane u legendarnim Tetrimino oblicima koji će se moći slagati baš kao u video igri, a sav prihod donirat će se Europskom savezu banaka hrane (FEBA). Materijal posudica je pogodan za reciklažu.

Pomicanjem posuda gore, dolje, lijevo ili desno ovaj set idealan je za optimizaciju i uštedu prostora u hladnjaku, a uz to smanjuje količinu bačene hrane. Može biti i dobra za ideja kao poklon za sve ljubitelje video igrica, gurmane, ali i ekološke entuzijaste.

Izvor: Samsung

Posude dolaze u svih sedam legendarnih Tetrimino oblika i boja (cijan, žuta, ljubičasta, zelena, tamnoplava, crvena i narančasta), a mogu se smjestiti u hladnjak ili zamrzivač. Uz nostalgičan i simpatičan dizajn, posude su posebno osmišljene za smanjenje bacanja hrane u kućanstvima.

Poticaj za posude za spremanje hrane su istraživanja koja pokazuju da se količina hrane koja se baca ponovno povećala i vratila na nivo prije pandemije. Prema istraživanju, čak troje od desetero ispitanika (30%) priznaje da baca više hrane nego prije pandemije (20%) zbog slabog vlastitog angažmana po tom pitanju.

Izvor: Samsung

Europsko istraživanje koje je proveo Samsung pokazuje da polovica Europljana (54%) priznaje da bi im bolja organizacija hrane pomogla pri smanjenju bacanja hrane dok dvije trećine (64%) smatra da bi im hrana duže trajala ako bi je pravilno odlagali.

Novi Samsung Stackers će biti dostupni u sljedećim europskim zemljama: Rumunjska, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Španjolska, Češka, Slovačka, Italija, Mađarska, Grčka, Francuska i UK. Oni koji žele kupiti ograničenu seriju Samsung Stackersa to mogu učiniti po cijeni od 20,00 funti /25,00 eura na stranici: Yes I Want It.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI