U BERLINU

Za planiranje obroka isprobajte aplikaciju Samsung Food: Meal Planning

Autor Krunoslav Ćosić

Aplikacija je besplatna za korištenje te vam daje sve informacije o hrani i značajke koje su vam potrebne

Izvor: Apple App Store

Samsung je još 2019. godini kupio aplikaciju pod nazivom Whisk koja pomaže u planiranju obroka i pronalaženju recepata. Na sajmu IFA 2023 u Berlinu Samsung je objavio da je službeno rebrendirao aplikaciju Whisk u Samsung Food i pojačao AI moći ove usluge.

Besplatna, sve-u-jednom aplikacija vodi vas od 'što je za večeru' do 'hrane na stolu'. Samsung Food vam daje sve informacije o hrani i značajke koje su vam potrebne kako biste lakše donosili odluke o hrani, zdravlju i kuhanju.

Iz aplikacije ćete dobiti inspiraciju za recepte, uštedjet ćete vrijeme i novac, moći ćete planirati obroke, imat ćete informacije o prehrani, a kroz Samsung Food: Meal Planning omogućeni su automatski popisi za kupnju, pretraživanje sastojaka, recenzije recepata.

Omogućeno je spremanje recepata s bilo kojeg mjesta na internetu. Jednim dodirom možete spremiti i organizirati sve svoje recepte i trenutno im pristupiti, bilo da se radi o obiteljskoj tajni ili blogu o hrani. Nema potrebe raditi snimke zaslona (screenshot) ili kopirati i lijepiti recepte u bilješke.

Stvorite i dijelite planove obroka, podijelite ih s obitelji ili prijateljima kako bi svi znali što je na jelovniku. Pojednostavite planiranje obroka za tjedan - uštedite novac, uštedite vrijeme i izbjegnite bacanje hrane.

Na izbor ćete imati tisuće recepata - pronađite inspiraciju iz baze s više od 50 000 recepata i filtrirajte ih prema kuhinji, vremenu kuhanja, razini vještine itd. Za izradu automatskog popisa namirnica prema receptima koje želite kuhati jednostavno dodajte ili uklonite artikle i organizirajte svoj popis po retcima za brzu kupnju. Ili izradite zajednički popis za kupnju sa svima u vašoj kući.

Samsung Food: Meal Planning nudi detaljne informacije o nutritivnoj vrijednosti i broju kalorija za svaki recept. To uključuje recepte u kojima mijenjate ili zamjenjujete sastojke i recepte koje sami šaljete.

Potražite recepte prema sastojcima koje imate kod kuće, bez potrebe za odlaskom u trgovinu. Ili sastojke koje već imate i morate ih brzo potrošiti zbog roka trajanja. Smanjite bacanje hrane, pravilno iskoristite ostatke i uštedite novac i vrijeme koristeći ono što već imate pri ruci.

Dodajte bilješke i komentare o stvarima koje želite promijeniti kako biste ih zapamtili za sljedeći put. Zamijenite sastojke, promijenite količine ili dodajte bilješke o metodama kuhanja.

Zgodno je što se popis za kupnju može automatski pretvoriti u online narudžbu hrane sa samo nekoliko dodira. Isprobajte i pametno kuhanje: kontrola uređaja znači da možete koristiti aplikaciju SmartThings za prethodno zagrijavanje pećnica i postavljanje mjerača vremena samo jednim dodirom.

I na kraju povežite se s drugim gurmanima: tražite, pridružite se i doprinosite zajednicama gurmana svih vrsta. Pratite kreatore hrane i druge kuhare kako biste dobili inspiraciju. Dijelite i primajte kuharske savjete i kuhinjske trikove. Dodajte recenzije recepata ili komentare kako biste pomogli drugim sladokuscima i podržali svoje omiljene kreatore.

Aplikacija Samsung Food: Meal Planning dostupna je za Android 7.0 i više verzije te za iOS 15.0 i više verzije (iPhone, iPad, iPod touch).