PAMETNI POMAGAĆI

FILOZOFIJA PRILAGOĐENIH UREĐAJA Upravljanje domom bez napora

Autor Krunoslav Ćosić

Usisavač ima kameru, LiDAR i 3D senzore za prepoznavanje predmeta, a pročišćivač vode nudi kapacitet dovoljan za četveročlanu obitelj do godinu dana

Izvor: Samsung

Najnoviji kućanski uređaji iz Samsunga predstavljeni su na online događaju pod nazivom Bespoke Home 2021. Prilagodljivi hladnjaci s mogućnošću velikog broja kombinacija, s više od 20 originalnih boja i sedam završnih obrada, nude velik kapacitet, praktičnost i snažne performanse hlađenja.

Prilagodljivi hladnjak Samsung Bespoke dostupan je u opcijama s jednim vratima i jednim tankim vratima te modelima zamrzivača s donje strane u opcijama od 1,8 i 2 metra, sa šest različitih završnih obloga i velikim rasponom boja – od klasične bijele do nježnih pastelnih i jakih, statement boja.

U Bespoke liniji zanimljivi su mikrovalna pećnica i perilica posuđa koje su izrađene da izgledom podsjećaju na Bespoke hladnjak. Uz odabir omiljene boje – mat crnog čelika, mornarskog čelika, čelika champagne roze i bijelog stakla, može se birati i završna obrada.

Za one koji puno vremena provode kod kuće dobro će im doći AirDresser, pročistač zraka i usisavač. Samsung AirDresser omogućuje njegu odjeće (u prodaju stiže u drugoj polovici 2021. godine), Bespoke pročiščivač zraka crpi zrak iz pet smjerova kako bi se zrak pročistio brzo i intenzivno, čak i u velikim prostorima.

Izvor: Samsung

Izvor: Samsung

Ovaj pročistač zraka koristi ultrafini sustav uz koji može ukloniti 99,999 posto prašine od 0,01 μm dok trosmjerno pametno pražnjenje cirkulira čisti zrak u raznim smjerovima. Pročistač će tijekom trećeg tromjesečja 2021. godine biti dostupan u različitim bojama i dizajnu.

Jet Bot AI+ prvi je robotski usisavač koji je opremljen Intel AI rješenjem uz koju koristi tehnologiju prepoznavanja predmeta, zajedno s LiDAR i 3D senzorima za prepoznavanje predmeta i određivanje optimalnog puta čišćenja. Usisavač je opremljen kamerom te integriranom podrškom za rad s aplikacijom SmartThings.

Izvor: Samsung

Nadalje, Bespoke ShoeDresser deodorizira, odvlažuje i suši cipele na temelju njihovog materijala i oblika, Cube Hladnjak se može smjestiti i u spavaću sobu, koliko je tih, a pruža modularno spremište za proizvode koji nisu namirnice, poput vina, piva i kozmetičkih proizvoda.

Putem Samsungove aplikacije Bixby glasom se može prilagoditi temperatura i količina vode u Bespoke pročišćivaču vode. Dolazi s jednom ili više slavina te je opremljen sustavom filtera s četiri razine i može filtrirati do 2500 litara vode, što je dovoljno za četveročlanu obitelj do godinu dana.

Zanimljiv nam je SmartThings Pet - sinkronizira se s kućanskim aparatima poput Bespoke pročistača zraka i usisavača Jet Bot AI+ kako bi korisnici mogli provjeriti svog ljubimca kada nisu kod kuće.

Izvor: Samsung