JOŠ VIŠE PROSTORA

Za one koji traže povoljan električni automobil za grad

Autor Krunoslav Ćosić

Dacia predstavlja novi potpuno električni Spring, s naglaskom na električnoj mobilnosti

Izvor: Dacia

Novi Spring imat će potpuno novi vanjski i unutarnji dizajn, a Dacia najavljuje još veću praktičnost s naprijed postavljenim prtljažnikom i digitalnost. Imat će prilagodljivu digitalnu nadzornu ploču sa zaslonom od 7" i središnji multimedijski zaslon od 10 inča.

Svestrani automobil ima električni motor snage 65 KS, uz prihvatljivu potrošnju prema WLTP mješovitom ciklusu od 14,6 kWh/100 km. Bit će to i dalje pristupačan automobil, a novi Spring bi trebao kupcima omogućiti najbolju vrijednost za njihov novac.

Izvor: Dacia
Izvor: Dacia

Dacijin prvi potpuno električni model Spring je mobilnost s nultom emisijom učinio dostupnom širokoj bazi kupaca. Prvi put lansiran 2021. bio je treći najprodavaniji električni automobil građanima u 2022. i 2023.

Ukupno je više od 140.000 Dacia Spring registrirano diljem svijeta od lansiranja. Energetska učinkovitost i ugljični otisak posebno su pohvaljeni u 2022. kada je električni automobil dobio maksimalnu ocjenu od 5 zvjezdica od neovisne europske organizacije Green NCAP.

Dacia Spring pronašla je svoju publiku, a podaci prikupljeni putem povezanih sustava u vozilu pokazuju da je prosječno dnevno putovanje korisnika Springa 37 km pri brzini od 37 km/h. U 75% slučajeva automobili se pune kod kuće.

Nakon lansiranja sa slabijim motorom uslijedio je snažniji od 65 KS u 2023. Ipak, Spring je ostao najpristupačniji električni automobil na tržištu. Uz obnovljeni i robusniji dizajn i dalje će praktičnost biti na prvom mjestu. Snaga motora ostaje 65 KS, a za sada Dacia ne otkriva cijene ali najavljuju kako Spring ostaje najpristupačniji potpuno električni model na tržištu.