DRUGA STVARNOST

ZA METAVERSUM VR prsluk Skinetic približava svijet virtualne realnosti

Autor Smartlife

Sadrži 20 područja koja vibriraju i tako podražavaju dodire i omogućuju druge osjetljivosti

Izvor: Skinetic

Kompanija Meta (bivša Facebook) je još u studenom 2021. najavila velike promjene – alternativni univerzum, Metaversum u kojem će korisnici raditi, provoditi vrijeme s prijateljima te obavljati brojne druge aktivnosti. Nekima to pomalo sliči na distopiju.

Ljubitelji inovacija ipak ne miruju pa s novim univerzumom stižu i svježi proizvodi, na primjer VR odjeća sa senzorima. Korisnici bi Mataverzum mogli osjećati upravo preko ovakvih odjevnih predmeta – rukavica, hlača, džempera, a od sada i prsluka.

Izvor: Skinetic

Pametna odjeća nije ništa novo, proteklih smo godina imali svakojake ponude – recimo garderobu koja korisnike grije uz pomoć aplikacije, a to je bila tek jedna u nizu ideja. VR odjeća za Mataversum ide još dalje budući da joj uloga nije korisnicima služiti u ovom nego u virtualnom svijetu.

VR prsluk Skinetic približiva svijet virtualne realnosti budući da ima 20 područja koja vibriraju i tako podražavaju dodire i druge senzacije. Odgovor na pitanje „Možete li osjećati u Metaversumu?“ je potvrdan jer prsluk reagira na dodire koji se dogode u VR dimenziji.

On teste la veste haptique Skinetic par Actronika
Izvor: Youtube

Motori za vibracije su raspoređeni po cijelom prsluku i mogu proizvoditi različite vibracije, što znači da bi ova tehnologija mogla unaprijediti Metaversum i druga VR iskustva te ih učiniti poput pravih.

Prsluk na tržištu stiže u 2022. godini. VR revolucija je još bliže nego prije pa bi od običnog života uskoro mogla napraviti znanstvenu fantastiku.