IZ GOOGLEA

GMAIL PRIPREMA IZNENAĐENJE O ovome nismo do sada niti razmišljali kao opciji

Autor Smartlife

Uskoro će ih imati svi i to jedan na jedan

Izvor: Google

Google uvodi nove opcije komunikacije putem Gmail aplikacije. Kompanija je objavila da je Workspace tj. biznis korisnicima već omogućila korištenje jedan na jedan glasovnih i video poziva, direktno kroz Gmail aplikaciju.

Nakon redizajna i integracije Hangouts aplikacije u Gmail kroz Chat, sada su na redu i pozivi, kako glasovni tako i video. Ova je opcija već omogućena svim biznis korisnicima, a bit će omogućena u kasnijoj fazi i običnim tj. svim korisnicima, mada se sada ne zna pod kojim uvjetima.

Kako biste započeli poziv ili video poziv otvorite chat. Pored imena i fotografije korisnika imat ćete i ikonu slušalice za audio i kameru za video poziv. Za pridruživanje pozivu samo odgovorite na dolazni video ili glasovni poziv kao i svakoj drugoj aplikaciji.

Ako je neki korisnik zauzet pored njegovog statusa odnosno ispod fotografije pojavit će se znak kamere ili slušalice, u ovisnosti koji poziv je u tijeku. Također, ako ste propustili video ili glasovni poziv to ćete jasno vidjeti zahvaljujući crvenoj ikonici kamere ili slušalice.

Za sada je opcija dostupna Workspace korisnicima, a G Suite Basic tj. obični korisnici s besplatnim računima kao i Business korisnici trebalo bi uskoro dobiti mogućnost telefoniranja i video poziva jedan na jedan.

Pretpostavljamo da će se varijanta s određenim brojem pozivatelja tj. grupni chat s video ili glasovnim pozivima nekako naplaćivati, ali za sada nemamo nikakvih informacija o tome.