SVUDA SU OKO NAS

ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR U kojem smjeru idu kamere na mobitelima

Autor Krunoslav Ćosić

Razlučivost primarne kamere pametnih telefona nastavlja se poboljšavati, čak i usred nestašice

Izvor: Pixabay

Stražnje kamere pametnih telefona sve više usvajaju senzore slike visoke razlučivosti, koji i dalje prodiru u segmente pametnih telefona nižeg ranga. Prema najnovijem istraživanju tvrtke Counterpoint Smartphone Camera Tracker, pametni telefoni sa stražnjim glavnim kamerama s 48 MP i više megapiksela činili su 43% ukupne prodaje u drugom tromjesečju 2021.

Uz 48 megapiksela, na stražnjoj strani telefona traženi su i senzori od 64 megapiksela. Kakva je situacija s prednjim kamerama, koliko su one tražene? O udjelima kamera s rezolucijom sve do 108 megapiksela moći ćete detaljno čitati sutra na Smartlife.hr.

Do tada provjerite u kakav se to biznis upustio Ericsson te koliko će milijardi američkih dolara potrošiti kroz najnoviju akviziciju. Apple sve više gleda u smjeru samovozećih automobila, a već imaju i nekakav plan kad bi se to moglo dogoditi. Iako bismo to očekivali od Qualcomma i Applea, prvi čipset za pametne telefone, u 4 nm tehnologiji, upravo je predstavio MediaTek. I zimi biste se trebali hraniti zdravo i biti fit, a uz nekoliko mobilnih aplikacija koje smo pronašli na dijetu možete već sada, dok čitate naš članak.