DRUŠTVENA MREŽA

ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Uspon i pad mySpacea

Autor Krunoslav Ćosić

Američka društvena mreža mySpace s radom je počela prije 18 godina

Izvor: MySpace

Myspace je nekad imao značajan utjecaj na tehnologiju, pop kulturu i glazbu. Bila je to prva društvena mreža koja je dosegla globalnu publiku, a koristili su ju i mnogi glazbenici kako bi predstavili svoja djela.

News Corp. Ruperta Murdocha kupio je u srpnju 2005. stranicu mySpace za 580 milijuna dolara, dvije godine nakon pokretanja. Svi su znakovi tada ukazivali na svijetlu budućnost ove platforme društvenih medija.

Facebook i YouTube tek su se polako širili, Instagram, Twitter ili WeChat bili su ništa više od ideja u glavama svojih osnivača, a stranica je brojala 22 milijuna korisnika. Što se s MySpace događalo kroz 18 godina objavit ćemo sutra na Smartlife.hr.

Do tada otkrivamo kakvi komentari i ocjene prate video igru GTA Trilogy: The Definitive Edition, tjedan dana od početka prodaje. Želite li unikatan iPhone 13 s originalnim komadom T. Rex zuba? Da, i to postoji, poprilično košta, a bit će izrađeno samo 7 takvih pametnih telefona. Sigurno ste barem jednom u životu odigrali neku video igru na Microsoft Xbox konzoli - provjerite koji su naslovi kroz dva desetljeća postojanja imali najviše uspjeha.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI