TECH SHOW

BUG FUTURE SHOW: Jesmo li doista supertalenti tehnološkog poduzetništva

Autor Krunoslav Ćosić

Deseto izdanje konferencijskog showa popratilo je aktualne teme i nagovijestilo kakva nas (vjerojatno) budućnost očekuje

Izvor: Bug

Uz Matu Rimca zvijezda 10. izdanja Bug Future Showa u Zagrebu bio je Tim Stevens, bivši tehnološki urednik mnogih važnih IT američkih medija, od Engadgeta do Cneta, a danas freelancer. Predstavio je deset tehnoloških trendova koje treba pratiti u sljedećih deset mjeseci jer donose velike promjene - od kripto valuta do autonomnih vozila.

Stevensova specijalnost su električni automobili, a za vrijeme boravka u Hrvatskoj on će isprobati automobil Rimac Nevera. Svoja iskustva objasnio je u razgovoru s Matom Rimcem.

Automobila se dotaknulo i predavanje „EV nisu jedini put ka smanjenju emisija stakleničkih plinova – trebamo više rješenja!“ na kojem je Robert Špiranec iz Mazda Hrvatska govorio o neizbježnoj elektrifikaciji, ali i svim popratnim detaljima.

Robert Špiranec, Mazda Hrvatska
Izvor: Krunoslav Ćosić

Izvor: Krunoslav Ćosić

Pod motom Perfect Ten u organizaciji tehnološkog magazina Bug i glavnog partnera Hrvatskog Telekoma na showu su predstavljeni novi tehnološki trendovi i druge tehnološke aktualnosti putem panela, radionica i rasprava. Novost su predavanja za developere.

Saznali smo iz prve ruke kako funkcionira Solo Cut funkcija na kameri pametnog telefona Honor 70, a detaljnije su nas upoznali Tamara Jambrović Rimac i Bruce Huang iz zagrebačkog i beogradskog ureda Honor.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Rasprava o umjetnoj inteligenciji nije izostala, a zanimljive aspekte razvoja AI-ja predstavili su Ivan Runje (Hrvatski Telekom), Jan Šnajder (FER), Marko Velić (Photomath) i Ivan Voras (podkast Surove strasti).

Na konferenciji BFS s rekordnih 5000 posjetitelja se razgovaralo i o stanju IT-ja u Hrvatskoj i pitanjima poput onoga jesmo li doista supertalenti tehnološkog poduzetništva, a bit će obrađene i druge teme: načini smanjenja emisija stakleničkih plinova, strojnog učenja, obrazovnog sustava u Hrvatskoj, itd.

Izvor: Bug

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI