BOLJE ISKUSTVO

Popularna instant aplikacija dobila korisne novosti

Autor Davor Dakić

Telegram je olakšao korisnička imena, lakše je preuzimanje datoteka

Izvor: telegram

Uz rujanske novosti iz aplikacije Telegram koje smo već objavili u nastavku su još tri korisne funkcionalnosti.

Veze za novo korisničko ime

Sva @korisnička imena na Telegramu imaju vlastite veze u obliku t.me/username, što olakšava dijeljenje vašeg javnog profila, grupe ili kanala bilo gdje na internetu. Novost je što od sada svako korisničko ime ima novi jedinstveni format veze – username.t.me – za one koji žele naglasiti svoje ime (ili imaju problema s pronalaženjem ključa /).

Izvor: telegram

Prioritet preuzimanjima na Androidu

Medijima i datotekama koje se aktivno preuzimaju može se upravljati na kartici 'Preuzimanja' u Pretraživanju ili dodirivanjem ikone Preuzimanja Android koja se pojavljuje na vašem popisu za razgovor.

Sada možete pritisnuti i držati bilo koju stavku na popisu kako biste im promijenili redoslijed i promijenili prioritet, s tim da prvo preuzimate gornju datoteku. Ova je značajka već bila dostupna na iOS-u – pritisnite i držite stavku na popisu Downloads iOS i odaberite 'Prioritize Download'.

Android novosti

Dodane su nove glatke animacije za otvaranje, zatvaranje i promjenu medija na Androidu. Korisnici koji koriste Android 13 mogu odabrati tematsku ikonu Telegrama koja će automatski odgovarati postavkama tamnog načina rada vašeg telefona i boji naglaska.