Harry Potter

HOGWARTS LEGACY: Novi tip video igre

Autor Smartlife

U igri će igrači osjetiti novu priču smještenu u Hogwarts oko 1800. godine

Izvor: Warner Bros

Na AutoDesk 2022 Day prezentaciji predstavljen je novi video iz igre Hogwarts Legacy koju već dugo, dugo čekamo. Zaista kratak video izazvao je puno ushićenja jer je u 40 sekundi prvi put otkriven djelić priče.

Ovo je nešto što će fanovima Harryja Pottera biti zanimljivo za pogledati, a i svima koji čekamo ovu igru. Hogwarts Legacy je novi tip video igre koja će, kako to kažu Amerikanci "usisati svakog u sebe", a to je zapravo akcijski RPG otvorenog svijeta iz trećeg lica koju je razvio Avalanche Software.

Hogwarts Legacy cutscene from the AutoDesk presentation
Izvor: Youtube

U igri, igrači će iskusiti novu priču smještenu u Hogwarts negdje oko 1800. godine. Vaš lik je student koji drži ključ drevne tajne koja prijeti da razdvoji svijet čarobnjaka. Igrači će stvarati saveze i okupljati suborce, boriti se protiv mračnih čarobnjaka i odlučivati o sudbini čarobnjačkog svijeta.

Pored toga, igrači će razvijati svoje magične sposobnosti savladavanjem čarolija, kuhanjem napitaka i kroćenjem fantastičnih zvijeri. Hogwarts Legacy će imati impresivne magijske elemente stavljajući igrače u centar njihove avanture da postanu vještice ili čarobnjaci kakvi izaberu biti.

Oni će jačati svoje sposobnosti tj. moći svojih odabranih likova dok budu savladavali čarolije, usavršavali borbene vještine i birali pratitelje koji će im pomoći da se suoče sa smrtonosnim neprijateljima.

Igrači će se, također, susresti s misijama i scenarijima koji će predstavljati teške izbore i odrediti što će oni kasnije kroz igru postati. Poznati likovi iz originalnih Harry Potter fantazija ili Fantastic Beasts filmova vjerojatno će izostati jer je radnja smještena u 19. stoljeću.

Sama autorica, J. K. Rouling nije ni na koji način uključena u razvoj igre (zbog iznošenja stavova na društvenim mrežama koji su uvrijedili transrodne osobe), mada autori uvjeravaju da je priča satkana po ugledu na njeno pisanje.

Hogwarts Legacy State of Play - Official Gameplay Reveal 4K
Izvor: Youtube

Hogwarts Legacy - Official Behind the Scenes 4K
Izvor: Youtube

Izvor: Playstation

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI