NOVA OPCIJA

INSTAGRAM STORY: Od sad dvoklik olakšava lajkanje

Autor Krunoslav Ćosić

Nova opcija olakšava lajkanje objava i u Pričama, a ne samo u feedu

Izvor: Instagram

Kao što možete bilo koju objavu na Instagram Feedu označiti sa „sviđa mi se“ dvostrukim klikom na objavljenu fotografiju ili video, isto to je moguće i za Instagram Story (Priče). Ali, budite oprezni – nečiji Story ćete lajkati samo ako dvoklik napravite u sredini ekrana.

Za razliku od feeda, na kojem možete dva puta brzo dotaknuti ekran i tako lajkati nečiju objavu, u Story objavama ne smijete napraviti dvoklik u lijevom i desnom dijelu ekrana jer ćete tako brzo prijeći na sljedeći Story. Opcija traži ipak malo privikavanja. Ovo je nadogradnja na opciju lajkanja Story objava, koja je omogućena dodirom srca u donjem desnom kutu. Dvoklik je sada ipak ne što brže i praktičnije rješenje.

Izvor: Instagram

Izvor: Instagram

Ako vam se ne sviđa ta opcija možete ju i isključiti, nakon što vam je automatski uključena. Iskustva drugih korisnika pokazuju kako ne postoji samo jedan način da se isključi dvostruki dodir na Instagramu.

Neki korisnici nisu uspjeli onemogućiti tu značajku u postavkama svog telefona dok su drugi morali izbrisati aplikaciju i ponovno je instalirati. U aplikaciji idite na svoj profil i dodirnite tri točkice u gornjem desnom kutu.

Odaberite Postavke, u odjeljku "Radnja dodirom" (Tap action) možete birati između Sviđa mi se i Komentiraj. Odaberite "Komentiraj" ako ne želite lajkati fotografije dvostrukim dodirom.

Double tap na feedu

Želite li isključiti double tap u feedu s objavama posjetite svoj profil, odaberite Postavke te pod Postavkama računa (Account settings) isključite opciju Dvaput tapnite za lajkanje (Double-tap-to-like) te spremite promjene. Niti ova opcija nije dostupna svima jer ovisi o operativnom sustavu i verziji OS-a.

No more accidental likes on instagram
Izvor: Youtube