POTVRĐENO!

KINESKI REALME Ciljaju na high-end modele

Autor Krunoslav Ćosić

Žele prodavati smartfone s cijenama iznad 800 dolara

Izvor: realme

Pametni telefoni branda realme, inače jednog od najbrže rastućih brandova u posljednjih nekoliko godina, postaju sve popularniji i u Hrvatskoj. Vjerojatno ste primijetili model realme 8 Pro i u domaćim trgovinama koji donosi vrhunske specifikacije, ali po izuzetno povoljnoj cijeni.

Realme od sada želi prodavati još hardverski naprednije smartphone modele, uz koje će ući u high-end tržište. Automatski to znači i višu cijenu, prenosi Mobile World Live.

Osnivač i izvršni direktor realme kompanije Sky Li otkrio je na Twitteru da je brand smartfona spreman za lansiranje uređaja u segmentu s višim cijenama, s planovima za prodaju uređaja za iznad 800 dolara.

Izvor: Twitter

Već nekoliko tjedana su glasine o prelasku izvan segmenta niske i srednje razine, koju realme trenutno zauzima, kružile po specijaliziranim publikacijama o potrošačkoj tehnologiji.

Ovaj potez je odmak od dosadašnje strategije tvrtke koja je bila usmjerena na tržišta na kojima se cijeni uloženo – dobiveno, ali i na segment mladih korisnika. Iako su realme telefoni uređaji srednjeg ranga, često se mogu primijetiti značajke i komponente kao na flagship modelima, ali po cijeni su ipak konkurentniji.

Realme X3 Superzoom
Izvor: realme

Trenutno je na realme maloprodajnoj web stranici u Velikoj Britaniji najskuplji dostupni telefon Realme X3 Superzoom sa 60x zumom po cijeni od 475 funti, iako većina modela ima cijenu između 150 i 300 funti.

Proizvođač je najavio skoru dostupnost svog Realme GT NEO 2 u Europi koji bi također trebao biti nešto iznad 450 funti za varijantu s najvećom dostupnom internom pohranom.

Realme GT NEO 2
Izvor: realme